Riot Games, Arcane'i Yapan Stüdyoyu Satın Aldı

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi?

League of Legends'ın yapımcısı Riot Games, önemli bir yatırım ile saflarını güçlendirdi. Geçtiğimiz yılın bomba işlerinden biri olan Arcane'in arkasındaki ekibin hisselerini satın aldı, yeni projelerin de önünü açacak. Böylece stüdyo hem Riot Games'in işlerini yapacak hem de yapımcıya para kazandıracak.

Fransa tabanlı Fortiche, çizimleri ve animasyon tipi ile Arcane'i öne çıkartmayı başarmıştı. Riot Games'in meşhur MOBA'sı League of Legends evreninde geçen Arcane, Netflix'in en çok izlenen işlerinden biri olmayı başardı.

İkili arasındaki ilişki aslında yıllar öncesine dayanıyor. Fortiche ve Riot Games'in ilk projesi, Jinx'in ilk tanıtım videosu olmuştu. O dönemden beri pek çok işte ortaklaşan ikili bu yeni hamle ile biraz daha yakınlaşmış olacak. Riot Games satın aldığı hisse miktarını açıklamamış olsa da kontrol hissesinin hala animasyon stüdyosunda olduğu biliniyor.

Riot CEO'su Nicolo Laurent, yaptığı açıklamada her iki markanın uzun süredir birlikte çalıştığının altını çizerek bu hisse alma kararının tarafların her ikisi için de birleştirici olduğunu ifade etti. Laurent, iki markanın da uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum