Riot Games, Minecraft'ın 'Rakibi' Hytale'i Satın Aldı

Savaş büyüyor mu?

Minecraft'ın en büyük topluluk sunucularından birinin kurucuları tarafından kurulan Hypixel Studios, ilk projesi Hytale ile büyük ses getirmişti. Riot Games dün, Minecraft'a ciddi bir rakip olarak görülen Hytale ve geliştirici ekibini bünyelerine kattığını açıklayan bir Tweet paylaştı.

Bununla birlikte iki firmanın birbirlerine çok da yabancı olmadığını söylemek gerek. Hypixel 2018 yılında kurulurken, ilk yatırımcıları arasında Riot Games bulunuyordu. Bu süreç boyunca iki marka arasında çeşitli çalışmalar da yapıldı. Kısacası bu anlaşma ile birlikte yapımcılar işi sadece resmiyete dökmüş oldu.

Hypixel, aldığı yatırım ile birlikte Kuzey İrlanda'da yeni bir stüdyo açacağını duyurdu. 2021'de gelmesi beklenen Hytale'ın gelişim sürecine hız kazandırmak isteyen firma, bünyesine 20 yeni geliştirici kattığını da açıkladı. Hypixel ekibi, yaptığı açıklamanın altındaki sıkça sorulan sorular kısmında da önemli sorulara ışık tutmuş.

Ekip, henüz oyunun bedava olup olmayacağı konusu üzerinde çalışıldığını belirtmiş. Topluluk için en uygun çözümü aradıklarını belirten firma, Hytale projesinin yönetiminde hala Hypixel ekibinin olduğunun da altını çizmiş. Bununla birlikte oyunun Riot hesabına ihtiyaç duyması da gündemde.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum