Riot ve Bungie, Bir Hile Üreticisine Ortaklaşa Dava Açtı

Milyonlarca dolar söz konusu

Riot Games ve Bungie bir ilke imza atarak ünlü bir hile üreticisine karşı, Valorant ve Destiny 2 hileleri için ortaklaşa dava açtı. Riot ve Bungie avukatları Kaliforniya Bölge Mahkemesine sundukları dilekçede GatorCheats'in sahibi Cameron Santos başta olmak üzere firmanın personeli hakkında "zararlı hile ve hack yazılımları dağıtmak" suçuyla yargılanmasını istiyor.

Bungie ve Riot, GatorCheats ekibinin sadece web sayfası yoluyla değil, eposta, Telegram ve Discord yoluyla da hilelerini pazarladıkları belirtilmiş. GatorCheats'in bu yazılımları Riot ve Bungie'nin hile önleme teknolojisi tarafından tespit edilemiyor.

GatorCheats hileleri için kullanıcılardan aylık 90$, ya da sınırsız kullanım için 500$ alıyor. Yani sırf bu iki oyunun hilelerinden bile yüzbinlerce dolar elde etmiş firma. Burada söz konusu olan sadece GatorCheats'in karı değil, dilekçede ayrıca bu yüzden her iki stüdyonun da milyonlarca dolar gelir kaydına uğradığı belirtiliyor.

Gelir kaybının sebebi ise bu oyunları oynamanın ücretsiz olması ve stüdyoların asıl gelir kaynaklarının oyun içindeki sanal öğelerin satışı oluşu. Bu sistemin başarılı olması, büyük oyuncu kitlelerini çekmeye bağlı ve oyuncuların deneyimlerini baltayan hileler bunun önüne geçiyor.

"Eğer oyuncular diğerlerinin hile yaptığını ve haksız avantaja sahip olduğunu görürlerse, oyundan soğumaya başlıyor ve oyunu oynamayı bırakıyorlar. Bu da beraberinde oyunun oyuncu topluluklarına zarar veriyor ve davacıların gelir elde etmesini ve oyunları geliştirmesini sekteye uğratıyor" deniyor dilekçede.

Dava henüz yeni açılmış olsa da GatorCheats şimdiden kepenk kapattı. GatorCheats web sayfasına girdiğinizde hile satın alamıyorsunuz, çünkü site 'yapım aşamasında' görünüyor. Sanırım onlar da ceplerinden çıkacak olan belki de milyonlarca doların farkına varmış durumdalar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum