Rise of Skywalker'da Gördüğümüz Palpatine Meğer Klonmuş!

Biz unutmaya çalıştıkça üstüne gidiyorlar

2019'un sonlarında vizyona giren The Rise of Skywalker filmi çoğu Star Wars hayranına göre bu külliyatın en kötü filmlerinden birisiydi. Durumu daha acı verici hale getiren ise bu filmin dokuz filmlik Skywalker Efsanesi'ni sona erdiren film olmasıydı, çoğu şeyin havada kalmasının yanı sıra senaryodaki basitlikler ve boşluklar hayranları çileden çıkarmıştı. The Last Jedi filminde Snoke'un ölmesinin ardından adeta "acil durumda camı kırınız" şeklinde filme dahil edilen Palpatine de filmi daha iyi yapmak yerine oldukça kötü bir hale sokmuştu. 

Disney, Star Wars'ı bir şekilde işlemeye devam ediyor ve The Rise of Skywalker'ın arkasındaki sır perdeleri de kitaplar ve çizgi romanlar aracılığıyla açığa kavuşmaya başlıyor. Son olarak ortaya çıkan The Rise of Skywalker romanında öğrendik ki filmde gördüğümüz Palpatine aslında bir klonmuş! Chicago'da yapılan C2E2 etkinliği sırasında 17 Mart'ta satışa çıkacak yeni kitabın tanıtımı yapıldı ve detaylar ortaya çıktı.

Kitapta yer alan Kylo ile Palpatine'in karşılaşma sahnesi durumu biraz açıklıyor;

"Birisi dışında tüm tüpler boştu, o da neredeyse bitmek üzereydi. Kylo daha yakından baktı ve bu durumu daha önce gördüğünü hatırladı. Çocukluğunda Clone Wars üzerine çalışırken bunları görmüştü. Bu sıvı yaşayan bir kabusa doğru akıyordu o İmparator'un çürümüş etine karşı savaşmadan önce bunu gördü. "Bana ne verebilirsin?" diye sordu Kylo. İmparator Palpatine yaşıyordu ve Kylo bunu iliklerine kadar hissediyordu. Onun bu klon vücudu İmparator'un gerçek ruhunun ağırlığından dolayı titriyordu. Bu iyi olmamış bir aracıydı, bu kadar yoğun bir gücü tutabilecek durumda değil. Daha fazla dayanması mümkün değildi."

Filmde makinelere bağlı olarak gördüğümüz Palpatine'in vücudunun klon olması hikayede çok fazla bir şeyi kurtarır gibi gözükmüyor. Muhtemelen The Rise of Skywalker kitabı da hayranları mutlu etmeye yetmeyecek. Çünkü hikayede Palpatine'in klon olup, olmamasından ziyade Disney üçlemesiyle evrene girmiş karakterlerin arka plan yetersizliği oldukça can sıkıcıydı. Şimdi ufukta önce çizgi roman ve kitaplarla altyapısı hazırlanacak olan High Republic dönemi var, umalım ki Disney hatalarından ders çıkarmış olsun ve bir Rise of Skywalker faciası daha yaşamayalım. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum