Rob Pardo Liderliğindeki Bonfire Studios’un İlk Oyunu PC Odaklı Bir Oyun Olacakmış

Kemik kitleyi hedefliyorlarmış...

World of Warcraft'ın geliştiricilerinden Rob Pardo liderliğinde kurulan Bonfire Studios'tan uzun süredir ses seda çıkmıyordu. Ama sessiz olmaları, yeni bir oyun geliştirmedikleri anlamına gelmiyor tabii.

2014 yılında Blizzard ile bağlarını koparıp Bonfire Studios ile kendisine yeni bir yol çizen Pardo, geçtiğimiz günlerde GamesBeat Summit kapsamında Morgan Webb ile gerçekleştirdikleri söyleşide; ilk oyunları hakkında bazı açıklamalarda bulunmuş. Pardo; oyunun, kemik bir PC oyuncu kitlesine hitap edecek şekilde tasarlandığını belirtiyor.

Bonfire Studios, Unity oyun motoru ile çalışmaktaymış ve küçük ekipler kullanılıyormuş oyun geliştirme sürecinde. Ama mobil oyun geliştirmeye odaklanmış bir ekip olmadıklarının da altını çizmiş Pardo. Bonfire'ın online multiplayer oyunlara yoğunlaştığını, rekabetçi ve işbirliğine dayanan konseptler üzerinde çalıştıklarını, ilk oyunlarının her iki konsepti de içermesini hedeflediklerini söylemiş.

Pardo "Bu oyun bir PC oyunu olacak. Büyük oranda 'kemik' bir kitleye hitap edecek. Öyle bir anda Candy Crush gibi bir oyunla karşınıza çıkmayacağız" diyor ve ekliyor: "Blizzard'da geçirdiğimiz dönem bize oyuncuların ne istediğini öğretti." Umuyoruz gerçekten de öğretmiştir. Zira benzer ifadeleri daha önce pek çok firmadan, pek çok yapımcıdan duymuştuk. 

Henüz ismi duyurulmayan, kendisinden en ufak bir detay görmediğimiz bu oyun nasıl bir şey olacak, Pardo'nun aklında nasıl bir oyun var bakalım. Şu an için çok muğlak ifadeler kullanılmış, elle tutulur bir şeyler görmedikçe bir yorumda bulunmak zor. Dolayısıyla, oyunun tanıtımını merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

Parolamı Unuttum