Roblox, Devasa Bir Toplu Dava İle Karşı Karşıya

Çocuklarının güvenliğinden endişe eden ebeveynler ayakta

Roblox uzun süredir hayatımızda. Dışarıdan bakıldığında sevimli bir "çocuk" oyunu gibi görünen Roblox'un, bir de karanlık yüzü var. Roblox Corporation bu yüzü asla "kabul etmiyor" ya da "doğrulamıyor". Lakin yıllar içerisinde ortaya çıkan haberler, Roblox'taki genç dimağların tehlikede olduğuna işaret ediyordu.

2022 yılında yapılan araştırmaya göre Roblox kullanıcılarının yüzde 60'ı 16 yaşından küçük. Bu yüzde 60'lık kesimin de yüzde 55'inin 12 yaşından küçük olduğu biliniyor. Çocuklarının "görmemesi gereken içerikler" ile karşı karşıya kaldığını ifade eden bazı ebeveynler, Roblox Corporation'a toplu dava açma kararı aldı.

California mahkemelerinde görülecek davada ebeveynler stüdyoyu "Kaliforniya Haksız Rekabet Yasası, Yanlış Reklam Yasası, Tüketici Yasal Çözümleri Yasası ve Eyalet Tüketici Koruma Yasalarının ihlali" ile suçluyor.

Davanın avukatlığını üstlenen Walsh Hukuk Bürosu'nun kurucusu Alexandra Walsh sert sözlerle Roblox'u ve Roblox Corporation'ı eleştirdi:

"Roblox'un güvenli olduğuna dair yanlış bir algı var. Bu algıyı oluşturan da markanın kendisi. Roblox, çocuklara özel bölgede yeterince kaldı. Çocuklarının TikTok kullanmasına izin vermeyen ebeveynler, Roblox konusunda iki kere düşünmeli."

Roblox Corporation'ın açıklaması ise şu şekilde:

"İddiaları kabul etmiyoruz ve mahkemede gerekli yanıtları vereceğiz. Roblox, her yaştan insan için olumlu ve güvenli bir deneyim sağlamayı taahhüt ediyor. Roblox'ta 7/24 çalışan ve binlerce kişiden oluşan bir moderasyon ekibimiz var. Topluluk kurallarımızı ihlal eden her türlü uygunsuz içeriği engellemek için hızla harekete geçiyoruz."

Bu tip haberlere yorum eklemek ne kadar doğru bilmiyorum. Yalnız Roblox'un gerçekten masum olmadığını öğrenmek için internette ufacık bir araştırma yapmak yetiyor. Bakalım dava nasıl sonuçlanacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum