Roblox Yaratıcıları Artık 'Uf' Sesi İçin Para Ödeyecek

Yok öyle bedavaya uflamak

Roblox, özellikle de pandemi dönemiyle birlikte müthiş bir popülariteye ulaşan oyunlardan birisi. Özellikle de çocuklar tarafından yoğun biçimde oynanan Roblox sayesinde oyuncular dilerlerse kendi oyunlarını yaratıp paylaşabiliyorlar.

Oyunun en popüler öğelerinden biri de "uf" şeklindeki ölüm sesi. Hatta bu ses kendi internet meme'lerine bile kavuşmuş durumda, YouTube'da uf sesi derlemeleri vs bulmak mümkün. İşte bu ünlü ses, Kasım ayı sonunda Roblox'tan geçici olarak kaldırılacak.

Sesin yaratıcısı Tommy Tallarico ile Roblox Corporation arasında yapılan anlaşmaya göre ses oyuna geri döndüğünde kullanılması 100 Robux (1 dolar) olacak.

Kesinlikle doğru okudunuz. Minicik bir uf sesi, hem Tallarico'ya, hem Roblox'a ciddi para kazandıracak gibi görünüyor. Bu sese para verme olayı sadece oyun yaratanları ilgilendiriyor, oyunun 150 milyonun üzerindeki oyuncusu ise sesi duymaya devam edecekler. Eğer oyun yaratıcıları uf sesini satın almazsa, oyunlarındaki ses yeni 'oyun bitti' sesiyle değiştirilecek.

Sektörün tanınmış isimlerinden, aynı zamanda Intellivision Entertainment'ın da CEO'su olan Tallarico, geçen seneye kadar "uf" sesinin Roblox'ta kullanıldığından haberdar bile değilmiş. Bu sesi 20 yıl önce Shiny Entertainment'ın Messiah oyunu için yaratmış ve geçen sene bu iki sesin aynı olduğu dikkatini çekmiş :)

Aşağıdaki 1 saniyelik "uf" sesi videosunun 6.6 milyon izlenmeye ulaştığını söyleyeyim, gerisini siz düşünün:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum