Rock Band 4'le İlgili İlk Detaylar

Rock Band gibi Rock Band

Harmonix geçtiğimiz günlerde biz müzik oyunu severleri sevince boğarak Rock Band 4'ü duyurmuştu hatırlarsanız.

Harmonix'ten Nick Chester, vg247'ye oyunlar ilgili güzel bir röportaj verdi. Röportajdan çıkardığım birkaç maddeyi aşağıda paylaşıyorum:

- Oyuncular daha önce sahip olduğu şarkılara yeniden para vermek zorunda kalmayacak ama lisans durumları karışık olan şarkılar da var. Listenin aşağı yukarı %5'ini oluşturan bu şarkıların durumu henüz belli değil.

- Green Day: Rock Band'e sahipseniz onun şarkılarına da erişebileceksiniz. Ama aynı şey maalesef Beatles: Rock Band için geçerli değil.

- Yeni enstrüman seti satılacak ama eskilerinden farklı önemli bir fonksiyonları olmayacak. %100 kesin değil ama büyük ihtimalle eski enstrümanlar da kullanılabilecek.

- Bu nesil konsollara başka bir Rock Band çıkmayacak. Rock Band 4 çeşitli eklentilerle güncel tutulacak. Eskinin aksine çok oyun çıkarmayıp türü tekrar yormamak planlanıyor.

- Oyunda Kinect ya da Playstation Camera ya da klavye desteği yok. En azından şimdilik.

- Rock Band Network gibi kullanıcı içeriklerine yönelik bir hizmet de bulunmayacak.

- PC versiyonunu düşünülmüyor değil ama öncelikler arasında da değil.

- Şarkı ya da sanatçı listesi paylaşmak için henüz erken.

- Justin Bieber ya da One Direction, oyuncular isterse oyundaki yerini alabilir (şaka yapıyor tabii.. yani en azından öyle umuyorum :))

Yani genel olarak konuşmak gerekirse Rock Band 4 çok fazla uçmadan, çok fazla ekstra özelliğe sahip olmadan, Rock Band'i Rock Band yapan temel şeylere odaklanıyor. Şikâyeti olan?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum