Rock Band VR'da Neden Sadece Klasik Gitar Olacağı Açıklandı!

Grupça nasıl oynarız onu söyleyin siz? 

 Harmonix, biraz garip bir açıklama yaptı. Dediklerine göre, Rock Band VR, yani Guitar Hero gibi insanların grup halinde oynamayı en çok sevdiği oyun serilerinden birinin en son üyesi, sadece klasik gitar bulunduracak.

Bas gitarcı, davulcu veya solist olma seçeneği ilginç bir şekilde şimdilik oyunda bulunmayacak. Stüdyonun söylediğine göre, bunun için geçerli bir sebepleri ve gelecekte başka şeyler ekleme ihtimalleri gayet var; Josh Harrison’ın UploadVR sitesine yaptığı açıklamada söylediğine göre, yapmak istedikleri önce bir temel enstrümanın kıvamını tam tutturup sonra diğerlerine geçmek. Dediğine göre seriyi VR’a geçirmek için pek çok değişiklik yapmak zorunda kalmışlar ve ekip, oyuncunun kendini oyunda hissetmesini sağlayacak bazı küçük detaylara odaklanmak istemiş. Sonunda verilen karar da, her şeyi tek seferde eklemek yerine tek enstrümana odaklanıp, sonra diğerlerine geçmek olmuş. Firmanı bu noktada verdiği bir söz var tabii; oyunun 50 ile 75 arası şarkı bulundurması beklenen listesindeki her bir parçanın gitarında hakkını vermeye çalışacaklar. Yine söylenen bir başka şey de, gitara odaklanma kararlarını, E3’te haklı çıkaracakları.

Oyunu gitarla oynarken, aksesuarın üst kısmına Oculus Touch kontrol cihazı oturtmak gerekecek ki, bu çok bariz bir şekilde oyunun 2016’nın ikinci yarısında Touch çıkmadan çıkmayacağı anlamına geliyor. Umarız vaatlerini yerine getirebilirler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum