Rockstar'dan Zor Durumdaki Starbreeze'e Yardım Eli

Dhruva Interactive artık Rockstar'ın...

Geçen gün konuyla ilgili yaptığımız haberde Starbreeze'in mali durumunun pek de iç açıcı olmadığını ve kapanma riskiyle karşı karşıya kaldığını paylaşmıştık sizlerle. Durum oldukça ciddi görünüyor. Neyse ki, Rockstar imdatlarına yetişmiş durumda.

Hindistan'ın en büyük oyun sanat tasarımı stüdyosu Dhruva Interactive'i Starbreeze'den satın aldı Rockstar. Bu satın alma için 7,9 Milyon $ gibi bir meblağ ödemiş. Bu satın alma ile Starbreeze'in şirketteki çoğunluk hissesi (%91,82) Rockstar'a geçmiş oldu. Stüdyo, Rockstar'ın Hindistan stüdyosu ile işbirliği içerisinde devam edecek çalışmalarına.

Dhruva, bugüne kadar 150'nin üzerinde oyuna sanat tasarımı alanında katkıda bulunmuş. Bu oyunlar arasında Halo 5, Days Gone, Dead by Daylight, Forza Motorsport 7, Prey: Mooncrash gibi yapımlar yer alıyor. Stüdyonun geliştirdiği bazı oyunlar da bulunuyor. Starbreeze, 2016 yılında 8,5 milyon $ gibi bir meblağ karşılığında satın almış Dhruva'yı. Arada şirketin kazandığı değeri bir kenara bıraktığımızda bile zarar söz konusu Starbreeze için. Ama yapabilecekleri çok bir şey yok gibi görünüyor, şartlar buna mecbur kılmış olsa gerek.

Bakalım bu stüdyo satışı Starbreeze'in toparlayabilmesine imkan verecek mi. Takipteyiz.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum