Ron Gilbert, Monkey Island’ın Haklarını Geri Almak İstiyor

Tarih ve tekerrür ikilisi iş başında

Monkey Island serisinin fikir babası Ron Gilbert, serinin yapım haklarını yine yeni yeniden Disney’den satın almak için girişimlerine başladığını duyurdu.

Serinin takipçilerinin iyi bildiği üzere Gilbert ilk iki Monkey Island oyununun üstünde Tim Schafer ve Dave Grossman’la birlikte çalışmış, daha sonra firmadan ayrılarak kendi stüdyosunu kurmuştu. Ama Monkey Island’ın isim hakları LucasArts’ta kalmıştı.

Disney 2012’de LucasArts’ı bünyesine kattığında Ron Gilbert oyunun haklarını geri almak için bir girişimde bulunmuşsa da başarılı olamamıştı. Ancak Disney’in geçtiğimiz günlerde oyun piyasasından elini eteğini çektiğini duyurması nedeniyle bu kez daha umutlu kendisi. Üstelik Maniac Mansion’ı da kestirmiş gözüne. 


Sevgili Disney, artık oyun yapmadığınıza göre lütfen Monkey Island ve Maniac Mansion IP'lerimi bana satın. Onlar için sahici para ödeyeceğim.

Ron Gilbert serinin sonraki oyunlarını (danışmanlık ettiği Telltale hariç) asla gerçek bir devam olarak görmediğini, ikinci oyunun malum sonu nedeniyle serinin bu yönde ilerlememesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Bakalım bu sefer dileğine kavuşabilecek mi?

Kim bilir, belki de Guybrush ile LeChuck’ın öyküsünün gerçek sonunu görebiliriz bu kez.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum