Ruiner'in Stüdyosu Reikon, Çalışanlarının %80'ini İşten Çıkarttı

Dört bir yandan kıyım haberleri

Dün bir yandan Microsoft'un oyun departmanlarında çalışan 1900 kişiyi işten çıkarma kararı aldığı haberini verirken, diğer yandan irili ufaklı işten çıkarma haberleri de gelmeye devam ediyordu. Bunlardan biri de Ruiner'in geliştiricisi olarak bildiğimiz Polonyalı Reikon Games.

Bu küçük bağımsız stüdyo, çalışanlarının %80'inin işine son verdi. Bu da yaklaşık olarak 60-70 kişiye tekabül ediyor, stüdyodan tam sayıya dair net bir açıklama yok. Bu işten çıkarma haberinin son derece ani olduğu ve kimsenin önceden uyarılmadığı da söyleniyor.

Çalışanlarının çoğu LinkedIn'de durumu belirten paylaşımlar yaptı. QA uzmanlarından biri "Reikon'da geçirdiğim süre kısa olmuş olabilir ama orada çalışan ve çoğu bu işten çıkarmalardan etkilenen ve desteğinize ihtiyaç duyan yetenekli kişilerle tanışmaktan ve birlikte çalışmış olmaktan şükran duyuyorum." diye yazmış.

Reikon Games'teki kıyımı da dahil ettiğimizde sadece bu ay oyun sektöründe 6000'den fazla kişi işsiz kalmış oldu ki bu gerçekten de korkunç bir sayı. 

Reikon Games, 2017 yılında Ruiner'i çıkarmıştı ama onun dışında bir oyunları olduğunu hatırlamıyorum. Üzerinde çalıştıkları yeni oyunu çıkaramadan böyle bir olay yaşanmış oldu.

YORUMLAR
Atlas Estrella
26 Ocak 2024 16:21

N'oluyu ya? Kıyamet falan mı yaklaşıyor yoksa? Umarım beni apar topar kovan firma da kapanır. Ahımı aldılar bir kere. Kesin kapanacaklar. Ne demiş atalarımız: "Alma garibin ahını, çıkar aheste aheste."

Parolamı Unuttum