Rune 2’nin Dağıtımcısıyla Human Head Studios Davalık Oldu

İşin içinde bir de Bethesda var tabii...

Rune 2, biraz sancılı geçen geliştirme sürecinin ardından 12 Kasım’da oyun severlerle buluştu. PC versiyonu Epic Games Store’a özel olarak çıkan oyun, 13 Kasım’da, yani çıkışından 1 gün sonra bambaşka bir konuyla gündeme gelmeyi başardı. Oyunun geliştiricisi Human Head Studios kapılarını kapattı ve aynı gün Bethesda bünyesinde Roundhouse Studios olarak yeniden açıldı. İşleri çetrefilli hale getiren de işte tam olarak bu değişiklik sonrasında ortaya çıktı.

Oyunun dağıtımcısı Ragnarok Game, takipçilerine geliştiricinin oyunu bırakmasına rağmen aktif bir şekilde oyunu destekleyeceklerini ve çıkış sonrası içerikler üretmeye devam edeceklerini duyurdu.

Ragnarok Game, Rune 2 forumunda paylaştıkları mesajda, Humen Head’in son oyun kodlarını ve oyun materyallerini paylaşmayı reddettiği bilgisini de veriyor. Bu nedenle de stüdyo hakkında yasal başvuruda bulunduklarını ifade ediyorlar.

Başvuru metninde oyunun geliştirilme sürecine ve sonrasında yaşanan sıkıntılara ilişkin detaylara yer verilmiş. Oyunun tamamlanmasına 2 hafta gibi bir süre kalmışken, geliştirici stüdyonun bir anda ulaşılamaz, iletişim kurulamaz bir hale geldiği iddia edilirken; Human Head’in yöneticisi Ben Gokey’in oyunun çıkışına sadece 5 gün kala Ragnarok’a stüdyonun kapanacağı bilgisini ilettiği, ancak Bethesda tarafından satın alınmayla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadığı da aktarılıyor. Yeni kurulan Roundhouse Studio’nun Human Head ile aynı adreste bulunması ve çalışanlarının tamamen aynı olması ortada tuhaf işler döndüğünün bir işareti aslında.

Ragnarok, Human Head’in oyunun kodlarını gizlice değiştirmeye devam ettiğini, hatta Epic Games Store’a değiştirilmiş, onaylanmamış bir Rune 2 sürümünü yüklemeye çalıştığını iddia ediyor.

Ragnarok’un başvurusuna baktığımızda oyunun haklarının kendilerine verilmesini, geliştirilme sürecindeki masraflarının tazmin edilmesini ve en az 100 milyon $ tazminat ödenmesini talep ettiğini görüyoruz.

Bethesda veya Roundhouse Studios cephesinden henüz bir açıklama yapılmış değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum