Rus Espor Organizasyonları Turnuvalardan Banlanıyor!

CS:GO sahnesine özellikle yazık olacak

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından gelen yaptırımlar espor dünyasına da sıçradı. Pek çok Rus sporcu turnuvalardan men edilirken, espor kanadında Rusya ve Belarus menşeli organizasyonların önü kesilecek. Özellikle EA bu konuda sert bir duruş sergiliyor. Yaptığı açıklamada Ukrayna'ya destek olduklarının altını çizen EA, Apex Legends ve FIFA 22 turnuvalarından Rus ve Belarus tabanlı organizasyonları men ettiğini açıkladı. Aynı şekilde bu iki ülkenin oyuncuları da turnuvalara katılamayacak.

Benzer bir tepki de ESL'den geldi. Counter-Strike: Global Offensive sahnesinin önde isimleri Virtus.pro ve Gambit'in 15. sezondan banladığını açıklayan ESL, Olimpiyatlar'da olduğu gibi Rus takımlarının bayrak kullanmadan ve "tarafsız" isimler ile yarışabileceğini açıkladı. Gambit henüz bir açıklama yapmasa da Virtus.pro'nun bu anlaşmayı kabul ettiği biliniyor.

Ubisoft'un üzerine titrediği Rainbow Six Siege arenası da benzer bir açıklama ile sarsıldı. Ukrayna'da yaşanan trajediyi hissettiklerini açıklayan yapımcılar, Rusya'daki tüm espor faaliyetlerini durduracak. Rainbow Six Siege'in Rusya'da bulunan RML ligi de ikinci bir açıklamaya kadar iptal edilecek. Oyuncuların uluslararası arenada yarışması için ise ESL'in koyduğu kuralların benzerini kabul etmeleri gerekiyor.

YORUMLAR
Mnz
17 Mart 2022 18:14

Gerçekten hiç doğru bulmuyorum bu tarz ırkçı yaklaşımları. Fifa gitmiş oyundan Rusya'yı çıkarmış. Neden ? Madem bir tepki vereceksin, Rus devletinin kendi takımlarını yasakla, böylece hem savaşa karşı olduğunu hem de oradaki masum hatta savaş istemeyen Rus vatandaşların da yanında olmuş olursun. Yazık değil mi, swifti yasaklıyorsun, ambargolar uyguluyorsun. Adil olan bu mudur ? Rus devletine karşı uygulanması gereken yaptırımlar, Rus halkına uygulanıyor. Kesinlikle karşıyım !

Parolamı Unuttum