Rusya STALKER 2 Web Sayfasına Erişimi Engelledi

Oyun savaşları

Rus hükümetinin talebi üzerine Rusya'da STALKER 2 resmi web sayfasına erişim tamamen engellendi. Engelleme isteği Rusya Federasyonu Başsavcılık Ofisi tarafından yapılmış.

Ukrayna'lı GSC Game World tarafından geliştirilmekte olan STALKER 2 de Ruslar için savaşın kurbanlarından biri oldu diyebiliriz. Oyunun resmi web sayfasına girdiğinizde Ukrayna'ya destek veren bir banner görüyorsunuz. Bu bakımdan düşününce savcılığın neden böyle bir karar aldığını anlamak güç değil, ama Ukrayna'ya destek mesajı veren bunugn gibi daha bir çok stüdyo, dijital satış sitesi vs var. Belki de yüksek profilli tüm Ukrayna'lı geliştiricilere aynı muameleyi yapacaklardır.

GSC Game World geçtiğimiz haftalarda savaş yüzünden Kiev stüdyosunu Prag'a taşıyacağını açıklamıştı.

STALKER 2'nin normalde aralık ayında çıkması bekleniyordu ama Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm planları değiştirdi ve oyunun geliştirilmesi de şu an için durmuş halde. Gerçekçi olursak oyunun 2023 içinde çıkması bile zora girmiş olabilir.

Stüdyo konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Şu anda çalışanlarımıza ve ailelerimize hayatta kalmaları için yardım etmekle meşgulüz. Oyun geliştirme işini kenara almak zorunda kaldık. Kesinlikle devam edeceğiz. Zaferden sonra. Çok yaşa Ukrayna"

YORUMLAR
Parolamı Unuttum