Sahte İncelemeleri Yayınlanan Oyun Steam'den Kaldırıldı

Dürüstlük önemlidir

Valve, dün Art of Stealth adlı FPS türündeki oyunu Steam'den kaldırdıklarını açıkladı. Nedeni ise düşündürücü.

Yapılan açıklamaya göre Art of Stealth'in yapımcısı Matan Cohen, birden fazla hesap açarak oyunu hakkında sahte olumlu incelemeler yazmış. Haliyle Steam'in inceleme politikasını ihlal ettiği için de Cohen'in Steam ile ilişiği kesilip oyunu tümden kaldırılmış. Şu an sadece oyuna sahip olan oyuncular oynayabiliyor. Gerçi onlar da bu saatten sonra oynamaz ama...

Olayın arka planında yaşananlar da ayrı bir konu. Art of Stealth yayınlandığı 12 Ocak'tan bu yana Steam'de pek çok olumsuz eleştiri almış. Üstüne YouTuber Jim Sterling'in (Jimquisition) oyunu yerden yere vurması da oyunun imajını yerle bir etmiş. Bu duruma sinirlenen Cohen, Sterling'in üniversitede 5 yıl programcılık okuyan ve iyi bir oyun yapmak için çok çalışan yapımcılara saygı duymadığını söylemiş ve videosunun kaldırılması için yasal işlemlere başvurmuş. Ancak bu başvurusundan sonuç alamamış. Üstüne Sterling'i tehdit etmesi ve Sterling'in de bunu açığa çıkarması daha çok tepki çekmiş. Olan bitenler Valve'ın dikkatini çekince Valve da işin derine inip nihayetinde oyunun fişini çekmiş. 

Aranızda şu an oyun yapanlar olabilir diye birkaç şahsi öneride bulunmak istiyorum. Her ne kadar yapılan eleştiriler sert olsa da kimseyle ikili tartışmaya girmeyin. Hatalarınızdan ders çıkarın ki bir sonraki oyununuzda laf edecek fazla bir şey bulamasınlar. Sahtecilik yaparak oyununuzu olduğundan iyi göstermeye çalışmayın. Ve en önemlisi: Hem suçlu hem güçlü olmayın.

Kaldırılmayan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum