Saints Row IV Daha Çıkmadan Avustralya’da Yasaklandı

Saints Row bir ilki başardı!

Avustralya’nın video oyunlarındaki içerikler bakımından ne kadar tutucu bir memleket olduğunu biliyorsunuzdur. Zira bu kuralları biraz olsun yumuşatabilmek için sene başından itibaren ülkede “+18 yaş koşulu” kategorisi kullanılmaya başlandı ve bilin bakalım ne oldu? Saints Row IV gene yasaklandı.

Sene başından beri aralarında Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Mortal Kombat Komplete Edition ve Army of Two: The Devil's Cartel’in de yer aldığı toplam 17 oyun başarıyla “+18 yaş koşulu” kategorisi altında ülkede yayınlanma hakkını elde etse de Ağustos’ta çıkacak olan Saints Row IV daha şimdiden reddedilerek “yeni sistem yürürlüğe girdiğinden beri reddedilen ilk oyun” unvanını ele geçirdi. Denetim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre bunun sebebi de oyundaki cinsel içerikli şiddet ve uyuşturucu kullanımını özendirmeymiş.

Tabi bu yasaklamanın ardından dağıtımcıı Deep Silver cephesinden de açıklama gecikmedi ve firma sadece bu kıtaya özel yapacakları bir kodla oyunun yasaklanmasına sebep olan öğeleri kaldırarak Avustralyalı oyun severlere de ulaşacaklarını duyurdu. Tabi böyle bir versiyonu kim oynamak ister orası tartışılır, ne de olsa bizler oyuncular olarak hepimiz sapık ve madde bağımlısıyız değil mi? Niohahahaha (şeytani gülüş).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum