Sam & Max Save The World, Sürpriz Bir Remaster'a Kavuşuyor

Çılgın ikili geri döndü

LucasArts'ın en güzel adventure oyunu serilerinden biri olan Sam & Max, orijinal oyunların üzerinden yıllar geçtikten sonra bu komik ikili bu kez de Telltale tarafından episodik formatta karşımıza sunulmuştu. Sam & Max oyunları toplamda üç sezon yayınlandı, sonrasında bildiğiniz gibi Telltale'de işler karıştı.

Sam & Max şimdiyse oldukça sürpriz bir remaster haberiyle geri döndü. Sam and Max Save the World - Remastered, 2 Aralık'ta çıkacak. Telltale oyununun altı bölümden oluşan ilk sezonunun bu remaster halinde yenilenen grafikler, sesler, kontrolcü desteği ve diğer geliştirmeler bulunuyor. Eğer Sam & Max'in ilk sezonuna Steam'de sahipseniz, oyunu %50 indirimli olarak satın alabiliyorsunuz. Ama normalde de fiyatı oldukça uygun, 32 lira.

İşin ilginç kısmı bu yeni oyununu tekrar kurulan Telltale Games'ten değil de, eski Telltale geliştiricilerinin kurduğu Skunkape Games'ten geliyor olması. Telltale 2018'de kapandığında, Sam & Max geliştirme ekibinden dört kişi Sam & Max oyunlarının haklarını satın almış. İşte bunlar Skunkape Games ekibi, bazı diğer Telltale çalışanlarının da yardımıyla bu ilk oyunu Remaster yaparak karşımıza çıkmışlar.

Oyunların haklarını ellerinde bulundurduklarına göre Sam & Max'in ikinci ve üçüncü sezonlarının da yine aynı şekilde Remaster olarak karşımıza çıkacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Zaten Skunkape web sayfasında da henüz tıklanamıyor olsalar da diğer iki oyun da görülüyor. Yalnız bu Remaster'ın Steam'e eklenmesiyle birlikte orijinal oyun kaldırıldı, aynısı 2. ve 3. sezonların da başına gelecektir. Yani kütüphanenizde bu oyunlar yoksa, muhtemelen Remaster duyurularıyla birlikte bu fırsatı kaybedeceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum