Samsung Galaxy S IV'ün Türkiye Lansmanı Yapıldı

Merakla beklenen ürün, bugün Çırağan Sarayı'nda tanıtıldı.

Şimdiye kadar Samsung Galaxy S IV hakkında çok yazdık çizdik... Bugünden itibaren bu yazılan ve çizilenler hızla azalacaktır diye düşünüyorum, zira telefonu sonunda ülke sınırları içerisinde gördük ve kullandık. Gayet de memnun kaldık hem de.

27 Nisan'da tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak olan Samsung Galaxy S IV, beraberinde pek çok özellik getiriyor. Örneğin Sesli Fotoğraflar... Video ile fotoğrafın birleşiminden doğan, ancak fotoğraf tarafında daha çok çeken bu özellik sayesinde fotoğraflarımıza dilediğimiz sesi ekleyebiliyoruz. Çoklu Pozlama ile tek bir fotoğrafa birden fazla kare ekleyebiliyor, buna paralel olan fotoğraf temizleme ile de istenmeyen nesneleri ortadan kaldırabiliyoruz.

Resim çekme konusunda oldukça zengin özelliklere sahip olan telefonun bir diğer özelliği de aynı anda hem ön, hem de arka kamerayı kullanarak iki resmi tek bir kare altında birleştirmesi. Atıyorum, şaşırtıcı bir olayı çekiyorsunuz diyelim Galaxy S IV'ünüzle... Arka kamera olayı çekerken, ön kamera da sizin şaşkın yüzünüzü fotoğraflıyor. Hikâye Albümü ile de, çektiğiniz tüm bu fotoğrafları çekilme tarihi ya da yeri gibi bilgilerle gruplayabiliyor Galaxy S IV.

Fotoğraf konusunu bir kenara bırakalım... Yeni Galaxy, göz tanıma ve göz takibi özelliklerine de sahip. Video izliyorsunuz diyelim, gözünüzü ekrandan ayırdığınız anda videoyu durduruyor telefon. Ancak bu özelliğin çeşitli algı sorunları olduğunu söylemeliyim (ancak hâlâ geliştiriliyormuş, böyle bırakmayacaklar yani). Daha önce bahsettiğimiz Air View ile resim ve ajanda girdilerini, ekrana dokunmadan parmağınızı üstünde gezdirerek ön izlemeye alabiliyorsunuz. Hepsinin yanı sıra, gelen aramayı el hareketlerinizle açmanız da mümkün. Eliniz mi yağlı? Ekranın üzerinden şöyle bir geçirin ve arama açılsın. Hem de eller serbest olarak (hoparlörde yani).

Eldiven dostu olan ekran, dünyanın ilk 5” FullHD Super AMOLED ekranı. Telefonun en güzel özelliklerinden biri de Optik Okuyucu özelliği. Fransızca bir poster mi gördünüz? Çekin Samsung Galaxy S IV'le, önce metine, sonra da istediğiniz dile çevirsin. Denedik, %100 çalışıyor!

Aldığım notlara bakılacak olursa ben sabaha kadar yazmaya devam edeceğim herhalde. Samsung Homesync desteğiyle dileyen kullanıcılara 1TB kişisel cloud'dan yararlanma imkânı da sunan telefon, S Health özelliğine de sahip. Adımlarınızı sayan, kalori hesabınızı sizin için tutan yardımcı bir uygulama bu.

Uyarlanabilir Görüntü ve Uyarlanabilir Ses özellikleriyle, kullanıcının en keyif alacağı görüntü ve ses ayarlarını tespit eden telefon, böylece kullanıcı deneyimini artırıyor. ChatON ile, grup sohbet ve ekran paylaşımı yapılabiliyor. Paylaşım demişken Group Play özelliği ile de Wi-Fi üzerinden müzik ve resim paylaşımı yapabilecek; destekleyen oyunlarla çoklu oyunculu oyun oynayabileceğiz.

Tüm bu göz alıcı özelliklerden sonra, sıkıcı teknik detaylara da geçeyim. Daha önce de belirttiğimiz gibi telefonun Türkiye modelinde 5” FullHD Super AMOLED ekran (441ppi), 8 çekirdekli Exynos Octa işlemci, 2GB bellek, PowerVR SGX 544MP3 grafik yongası, 16 ve 32GB'lık hafıza seçenekleri ve Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi bulunuyor. Tüm bunların haricinde telefonda 42.2Mbps HSDPA, DLNA, WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, GLONASS, USBOTG, MHL2.0, basınç, yakınlık, nem ve ısı sensörleri bulunuyor. 2600MAh'lık pili de cabası.

27 Nisan'da ilk olarak Cevahir AVM, Buyaka, İstinye Park (İstanbul) AnkaMALL (Ankara)'de satışa sunulacak olan ürün, Turkcell'den de ön siparişe açılmış durumda. Diğer operatörleri de şu linklerden (Avea, Vodafone) takip edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum