Sapkowski ve CDPR Arasındaki Telif Anlaşmazlığı Tatlıya Bağlandı

In CDPR, We Trust vol. 2019

The Witcher kitaplarının yazarı Andrzej Sapkowski ile serinin oyun yapımcısı CD Projekt RED arasındaki telif anlaşmazlığı, stüdyonun uzlaşmacı tavırları sayesinde tatlıya bağlandı.

Bildiğiniz gibi ünlü yazar geçen yıl avukatları aracılığıyla CDPR’dan “başlangıç olarak” 60.000.000 Zloti (16 milyon dolar) değerinde ekstra telif ücreti talep etmiş, ödemeyi reddettikleri takdirde de kendilerini dava edeceğini açıklamıştı. CDPR ise bu rakamı ödemeyi reddetmiş, sözleşme gereği serinin tüm haklarını zamanında satın aldıklarını iddia etmiş ama hayranı oldukları serinin yazarıyla aralarındaki dostça ilişkileri korumayı amaçladıklarını ve bu sorunu tatlılıkla çözmeye çalışacaklarını açıklamışlardı. Görünüşe göre bunu başardılar da…

Polonyalı Puls Biznesu sitesinde yer alan bir habere göre iki taraf arasında dostça bir anlaşmaya varıldı. Buna göre CDPR cephesi Sapkowski’ye ekstra bir ücret ödeyecek ancak bu rakam ünlü yazarın talep ettiğinden daha düşük bir rakam olacak. Bununla birlikte ne kadar ödeneceği gizli tutuluyor.

> The Witcher’ın Yazarı CDPR’dan 16 Milyon Dolar Ekstra Telif Ücreti İstiyor
> Andrzej Sapkowski, Witcher'ın Haklarını CDPR'a Gerçekten De Sudan Ucuza Satmış

CDPR bunu ekstra bir telif olarak değil, yazarı ve eserlerini tanıdıklarının bir göstergesi olarak ödediklerini belirtmiş ve önceki anlaşmalarının hâlâ geçerli olduğu konusunda ısrarcı davranmış. Ek olarak yazarla aralarındaki sağlıklı bir ilişki sürdürmek istediklerini ve bunun “herkesin yararına” olacağını da belirtmişler. “Herkesin yararına” ile kastettikleri şeyin ileride yapabilecekleri olası Witcher yan-oyunlarına işaret ettiğini tahmin ediyorum. Çünkü Thronebreaker’ın dışında bu tarz farklı projelerinin olduğu da biliniyor. Büyük ihtimalle (böyle bir şey söylenmemiş olsa da) gelecekte yapacakları oyunlardan Sapkowski’ye de pay verecekler.

İşin fazla büyümeden bir şekilde tatlıya bağlanması sevindirici. Dileriz Sapkowski de bundan böyle oyunları sürekli kötüleyip durmaz ve biz de sevdiğimiz bu iki ismi daha güzel haberlerde bir arada görmeye devam ederiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum