S.Arabistan, Büyük Bir Oyun Firmasını Satın Almak İçin 13 Milyar Dolar Harcayacak

Oyun endüstrisine toplamda 37,8 milyar dolar yatıracaklarmış

Suudi Arabistan’ın oyun dünyasına ilgisi yeni değil, geçtiğimiz yıllarda da bu alanda yatırımlar yapmışlardı. Ama görülen o ki, önümüzdeki dönemde ses getirecek hamleler yapmak niyetindeler.

Savvy Games Group, oyun endüstrisinin öne çıkan aktörlerinden birisi olmayı hedefliyor. Bunun için de çeşitli yatırım yapacaklarını belirtiyorlar. Savvy’nin oyun geliştirme hedeflerine katkı sunacak “anahtar şirketler”den hisse satın alımları için 70 milyar riyal (18,6 milyar dolar) ve “önde gelen bir oyun dağıtımcısı”nı satın almak için de 50 milyar riyal (13,3 milyar dolar) harcamayı planlıyorlarmış.

13 milyar dolarlık satın alım, gerçekten büyük bir firmadan bahsedildiğine işaret ediyor -ki bu büyüklükteki firmalar Electronic Arts ve Take-Two ölçeğinde firmalar. Elbette doğrudan doğruya bu firmalar kastedilmiyor, ama büyüklüğü anlamak adına bunlar iyi birer örnek teşkil ediyor.

Diğer yatırımlarla birlikte Savvy’nin bu alanda harcamayı planladığı toplam tutar 37,8 milyar dolar düzeyinde. Gerçekten de oyun dünyasında ses getirebilecek bir meblağ bu.

Suudi Arabistan Prensi Mohammed bin Salman, daha önce yaptığı bir açıklamada “Savvy Games Group, Suudi Arabistan'ı 2030 yılına kadar oyun ve e-spor sektörü için küresel bir merkez haline getirmeyi hedefleyen stratejimizin önemli bir parçası” demişti.

Bu stratejinin adım adım uygulamaya konulduğunu söylemek mümkün, ama başarılı olup olmadığını zaman gösterecek. S.Arabistan’ın bu hamlelerinin oyun severler için nasıl etkileri olacağını da önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum