SCORN, PC'de Direct Storage Destekleyen İlk Oyun Olacak

Daha hızlı kabuslar

Kepler Interactive tarafından geliştirilen ve 21 Ekim günü PC ve Xbox oyuncularıyla buluşacak olan SCORN, sadece Xbox Series'te değil PC'de de Direct Storage destekleyecek. Bu da SCORN'un PC de bu teknolojiyi destekleyen ilk oyun olacağı anlamına geliyor.

DirectStorage, RAM’e kopyalanan sıkıştırılmış oyun verilerinin açılmasına gerek kalmadan doğrudan ekran kartı belleğine (VRAM) aktarılmasını sağlayarak oyun açılış sürelerini düşüren bir teknoloji. Özellikle de NVMe SSD kullanan oyuncular aradaki farkı çok net görebilecekler.

SCORN'dan geçtiğimiz günlerde 8 dakikalık harika bir fragman paylaşılmıştı, eğer o zaman izlemediyseniz şimdi izleyerek sabırsızlığınızı artırabilirsiniz.

YORUMLAR
biwaly
27 Eylül 2022 12:11

Aga grafikler umurumda değil ama uzun süredir oyunlarda önemli bir gelişme olmadığı halde sistem gereksinimlerinin aşırı derecede arttığını görüyorum. Grafik ve içerik olarak örneğin Bioshock Infinite'den daha iyi olmayan bazı Unity motoruyla yapılmış oyunların benim PC'de daha yavaş çalışması çok saçma. Aynısı Unreal 4 motoru için de geçerli. Hani bu oyunlarda önemli ne var ki bu oyunlar için ben gidip GTX 1060 alayim?

Mesela Max Payne 1-2, Soldier of Fortune (2000) falan gözüme çok gerçekçi gelirken daha bu ay içinde duyurulan AAA oyunlara bakıyorum ve gerçekten gözüme hiç gerçekçi gelmiyor. Güzel canlı gözüksün diye niyeyse siyah ve beyaz dengesinde siyah kısımları o kadar koyulaştırıyorlar ki gerçekçilik yok oluyor. Şimdi bazıları sanabilir ki Soldier of Fortune (2000) nostalji yüzünden gözüme güzel geliyor ama bilakis daha düne kadar oyundan haberim yoktu. Rastgele bir yerde oyunun ne kadar vahşi ve insanların acıya tepkisinin ne kadar karmaşık olduğunu okuyup merak edip indirdim. Keşke daha önce oynasaymışım. Adamlar oyunu 22 sene önce çıkarmış ama oynanış olarak şimdiki AAA FPS'lerden daha karmaşık bir yapısı var.

Bu oyunlar gözüme gerçekçi geliyor çünkü parlaklık, gama, siyah-beyaz dengesi ve renk doygunluğu ayarlarını iyi ayarlamışlar. Her oyunda bu ayarlar olmadığı için Reshade kullanıyorum. Çoğu yeni oyunda görüntüyü çamaşır suyuyla yıkamışsın gibi hem renkler soluk hem de karanlık taraflardan çok beyazlık var ya da oyun aşırı karanlık. Reshade ile ne kadar ayar da çeksem çoğu yeni oyunda grafikler düzelmiyor çünkü daha en başta gölge, karanlık, aydınlık, ışıkların dengesi ve çeşitli objeler arası renk doygunluğu falan uyumsuz. Durum böyle olunca ben ne yapam daha kaliteli model ve dokuları? Mesela Assassin's Creed Syndicate hala gördüğüm en gerçekçi grafiklere sahip Assassin's Creed oyunu. Daha iyi donanım istiyen Assassin's Creed oyunlarında yok böyle grafikler. Ama gel gör ki Max Payne 1-2, Soldier of Fortune (2000) ve Assassin's Creed Syndicate'de hiç grafik ayarlarına dokunmadım, Reshade bile kullanmadım ama çok güzel gerçekçi gözüküyorlar.

Model ve doku dosyalarının kalitesinin oyunu gerçekçi yaptığını sanıyorlar ama bunlar sadece boşuna insanlara yeni bilgisayar donanımı aldırmak için yapılan dolaptan başka bir şey değil. Bu yüzden de artık çoğu oyunda grafik ayarlarının bazılarını kapatamıyorsun bile. Oyun olarak Urban Chaos'dan daha çok içeriği olmayan bazı dandik oyunlar en az GTX 1060 istiyor. Bunun diğer nedeni de optimizasyonla uğraşmak istememeleri. Ayrıca bazı oyunlar bariz çok soluk. Özellikle Shadow of the Tomb Raider neydi öyle ya? İnsanlara resmen HDR monitör aldırmak için özellikle soluklaştırmışlar. Nier Automata ve Nier Replicant hele gördüğüm en berbat grafiklere sahip oyunlar. Reshade ve HDR monitör ile bile düzgün grafikler hak getire LEL. Bunun diğer nedeni de "sanatsal" saçmalıklar. Oyuna eklenen saçma sapan renk tonları grafikleri berbatlaştırıyor.

Oyun sektörü resmen insanlara donanım sattırma dolabına döndü. Her sene birbirinin aynısı sıradan oyunlar çıkıyor. Hiç yaratıcı, eski oyunlardan daha iyi oyun yapmak istiyen pek kimse kalmadı. Adamların derdi grafik. Ya güzel gözüksün ya da seks objeleri olsun. Bu yüzden sadece eğlenceyi umursadığım için açıp hala Streets of Rage 3, Max Payne 2 ve Evil Dead: Regeneration falan oynuyorum. Bilgisayar donanımı satan şirketler ve oyun şirketleri de anca "biwaly yıllardır neden bizim yeni ürünlerimizi almıyor" diye ağlasın (!) LEL. :)

Parolamı Unuttum