Scorn'un Xbox Series X Fragmanı, Gerçekte PC'de Çalışıyormuş

Yeni nesil fragman var dediler, geldik

Geçtiğimiz ay düzenlenen Inside Xbox etkinliğinde Xbox Series X'in gücünü gösteren çeşitli fragmanlar seyretmiş, yeni oyunlar duymuştuk. Bunlardan en ilgi çekici olanlardan biri de Ebb Software'in yeni oyunu Scorn'du. Adeta bir Giger tablosundan fırlamış gibi duran grafikleriyle dikkat çeken oyun, zaten normalde de H. R. Giger ve Zdzisław Beksiński gibi isimlerin çalışmalarından esinlenerek geliştiriliyor.

Ebb Software'in oyun yönetmeni Ljubomir Peklar WccfTech'e verdiği röportajda ise ilginç bir bilgi var. Meğer Scorn'un yeni nesil Xbox Series X fragmanı aslında Nvidia GeForce RTX2080Ti kullanan bir PC'de çalıştırılmış ve bilgisayarda bu GPU'ya AMD Ryzen işlemci eşlik ediyormuş. Peklar, bu oynanış görüntülerin stüdyonun yeni nesil Xbox konsolunda oyunun nasıl görünmesini beklediğine dair bir örnek olduğunu söylüyor.

Oyun hem Xbox, hem de PC için çıkacak. Her ne kadar gösterilen demo 2080Ti'de 4K/60 fps çalışıyor olsa da, Peklar RTX2070 Super'de de grafik ayarlarıyla biraz oynayarak aynı performansın yakalanabileceğini söylemiş.

Peklar 60 fps'nin klavye ve fare kullanan PC oyuncuları için bir gereklilik olduğunu, oyun 30 fps çalışırken kamera hareket etmeye başladığında bazı detayların kaçırılmaya başlandığını söylüyor ve buna çok dikkat ettiklerini belirtiyor.

Scorn her ne kadar nefis görünse de gerçek zamanlı ışın izleme kullanmayacak, Peklar'ın buna da açıklaması var:

"Bazen yeni bir teknoloji ortaya çıktığında bazı geliştiriciler şov yapmak için bunu aşırı ölçüde kullanmaya, bağlama dikkat etmemeye başlıyorlar. Bu yüzden sadece bu teknolojiyi göstermek için her tarafı yansıtıcı yüzeylerle veya uygunsuz aydınlatma koşullarıyla dolu odalara sahip oyunlar görüyorsunuz. Teknoloji başarmak istediğiniz şeyin hizmetinde olmalı, tersi değil." diyor Peklar.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum