SCS, Euro Truck Simulator 2'nin Heart of Russia DLC'sini Yayınlamaktan Vazgeçti

Zamanlaması çok tuhaf olacaktı

Euro Truck Simulator ve American Truck Simulator gibi ağır vasıta simülasyon oyunlarıyla tanınan Çek kökenli oyun stüdyosu SCS Software, 2021 yılının başlarında Euro Truck Simulator 2 için Heart of Russia DLC'sini duyurmuştu. Bu DLC sayesinde oyuncular Rusya'nın önemli bir kısmını da oyunda gezebileceklerdi. Piyasaya çıkmaya hazır olan bu DLC belki de hiçbir zaman gün yüzü göremeyecek.

24 Şubat 2022 tarihinde Heart of Russia ekibimizin SCS'nin merakla beklenen yeni DLC'sinin çalışmalarını tamamlamasına 6-8 hafta kalmıştı. Sonuçtan hepimiz çok memnunduk, bu yeni bölgenin oyunda fantastik görünmesi için çok fazla çaba harcadık. Oyuncu topluluğumuzun, özellikle de Rusya'da olanların, bunu takdirle karşılayacağına emindik

Sonra, bir anda, tüm dünya Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edildiği haberiyle sarsıldı. Şok içindeydik.

SCS bu noktada savaş için yaptıklarından bahsetmiş, örneğin Ukranian Paint Jobs Pack DLC'sinden elde edilen gelirin bağışlanması gibi.

Ancak şu an Heart of Russia DLC'si bir çok belirsizlikle karşı karşıya. Kendimize çok sorular sorduk, en bariz olanları da dahil olmak üzere. Heart of Russia DLC'sini günün birinde yayınlayabilecek miyiz? Çalışmaları tamamlamalı mıyız? Nihayet düşüncelerimizi toparlayıp bir karara ulaştık.

Oyunlarımızı geliştirirken mümkün olduğunda apolitik olmaya, oyuncu kitlesini günlük yaşamdaki çatışmalardan uzak tutmaya çalışırız. Ama Heart of Russia DLC'si doğrudan Rusya ile ilgili ve ortada zarar gören bu kadar çok kişi varken DLC'yi yayımlamaktan vazgeçtik ki herhangi bir şekilde bu saldırgan tarzı desteklediğimiz veya müsamaha gösterdiğimiz düşünülmesin.

Adaletsizlik kazanamaz ve kazanmamalı. Ukrayna'nın kendini yenileme ve iyileşme zamanı geldiğinde, Heart of Russia DLC'mizin o iyileşme sürecinde rol oynayabilmesi için bir yol bulacağız.

Anlayacağınız Heart of Russia DLC'si şimdilik rafa kalkmış durumda. Elbette günün birinde bir şekilde yayımlanacaktır ama bu konudaki gelişmeleri zaman gösterecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum