Sega, Crazy Taxi ve Jet Set Radio Rebootları İçin Çalışmalara Başlamış

Sega’nın “Süper Oyunlar” projesinden yeni haberler var

Sega, geride bıraktığımız dönemde “Sega’s Super Games” isimli bir projeyi uygulamaya koyduğunu açıklamış, projenin başındaki isim Shuji Utsumi, bu girişimi “Sega’nın geniş teknoloji yelpazesinden istifade eden AAA oyunların geliştirilmesi” olarak tanımlamıştı. Bu projeden ilk haberler gelmeye başladı.

Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre; ‘Süper Oyunlar’ projesinin ilk örnekleri, Sega’nın Dreamcast oyunları Crazy Taxi ve Jet Set Radio için geliştirilecek büyük bütçeli rebootlar olabilir.

Sega’nın, Epic Games’in Fortnite’ına benzer oyunlar çıkarmak niyetinde olduğu söyleniyor. Tabii bu çok iddialı bir ifade. Yine de eski oyunları yeniden canlandırmak için kesenin ağzını açmış olmaları dikkat çekici bir haber. Haberde, Crazy Taxi’nin bir yılı aşkın süredir geliştirilmekte olduğu ve 2 ila 3 yıl içerisinde çıkış yapmasının hedeflendiği aktarılıyor.

Bloomberg kaynaklarına göre; Shuji Utsumi’nin 4 oyunla ilgili olarak bu tarz planları bulunmaktaymış. Geçtiğimiz yıl, Sega’nın Avrupa stüdyosunun birinci şahıs kamerasından oynanan bir aksiyon oyunu üzerinde çalıştığı, “içerikler ve servislerle geniş bir oyuncu topluluğu oluşturmak” gibi bir planın bulunduğu ve bu oyundan 780 Milyon $ gibi bir gelir elde edilmesinin hedeflendiği haberleri paylaşılmıştı.

Dolayısıyla, Sega’nın bu ‘süper oyunlar’ ile hedefinin ne olduğunu üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz; “Bizim de bir Fortnite’ımız olsun, biz de para basalım” :) Jet Set Radio ve Crazy Taxi, bu plana ne ölçüde uyuyor, bilemiyorum; ama önümüzdeki dönemde kendilerini başka haberlerde de misafir edeceğimizi söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum