Sega Oyunlarının Türkiye Fiyatları Katlandı!

Epey ciddi artışlar söz konusu

Ülkemizdeki ekonomik tablo ortada. Özellikle 2021 sonundan itibaren başlayan ve bugüne kadar şiddeti katlanarak devam eden enflasyon, bizleri pek çok açıdan olumsuz etkiliyor. Bu alanlardan birisi de hiç şüphesiz oyun sektörü. Bir yandan donanım öte yandan oyun fiyatları yükselip duruyor ve bizler için her geçen gün daha erişilmez bir hal alıyor.

İşte bu olumsuz tabloya eklenen yeni bir halka daha var, Sega oyunlarının Türkiye fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu. Daha düne kadar 60 TL gibi bir fiyatla satılan Yakuza Zero, Yakuza Kiwami, Bayonetta, Vanquish gibi oyunların Steam’deki güncel fiyatlarının 250 TL olduğu görülüyor. Yani bu oyunların fiyatları 3 kattan fazla artmış durumda. Company of Heroes gibi görece eski tarihli oyunlarda da artışlar söz konusu, CoH Legacy Edition’ın eski fiyatı 18 TL iken şimdi 31 TL olduğu görülüyor.

Aslında bu çok da şaşırtıcı değil, bir süredir bu şekilde fiyat güncellemeleri yaşanıyordu. Eski fiyatların normalde düşük kaldığını kabul etmek durumundayım. Ama önceki fiyatların 3-4 katı fiyatlara çıkılınca, ister istemez can sıkıyor. Ne diyelim, umarım en kısa sürede bu kriz ortamından sıyrılırız da oyunlar daha erişilebilir fiyatlara satılmaya devam ederler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum