Sekiro: Shadows Die Twice'ın Xbox One'da Kaplayacağı Yer Oldukça Küçük

Günümüz standartlarına göre oldukça az yer kaplıyor

Gün geçtikçe büyüyen kurulum alanlarından sonra Sekiro: Shadows Die Twice'ın kapladığı yeri öğrenmek şaşırtıcı oldu desem yeridir. Oyunun Xbox One'da kapladığı yer yalnızca 13 GB (elbette ilk gün yaması yayınlanmazsa, ama onun da bu boyutu pek de fazla arttıracağını sanmam). Bir AAA oyunda görmeye alışmadığımız kadar küçük bir alan bu.

Geçen gün The Division 2'nin kapladığı yer belli olmuştu hatırlarsanız, oyun PS4'te neredeyse 100 GB alan istiyordu. Xbox One ve PC'de ise daha mütevazi olarak 50 GB civarı yer kaplıyor oyun.

Sekiro'nun Microsoft Store'da listelenen özelliklerine göre oyun yalnızca 12.58 GB yer kaplıyor. Hemen merak edip Dark Souls 3'e de baktım, onun da ilk çıkışında kapladığı yer 19.56 GB'mış. Yani üçte birlik bir azalma söz konusu. Dark Souls 3 genişleme paketleriyle birlikte PC'de 25 GB yer kaplıyordu, dolayısıyla PC ve Xbox One boyutlarının birbirine çok yakın olduğunu söyleyebiliriz. Zaten Sekiro'nun tavsiye edilen sistem özelliklerinde depolama alanı 25 GB olarak belirtilmişti ama sanırım bu DLC'ler sonrasında ulaşılacak rakam olmalı.

Yine de aradaki farklara bakınca oyun süresinin beklediğimizden daha mı kısa olacağını merak etmeden duramıyorum.

Sekiro: Shadows Die Twice 22 Mart'ta PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum