Shadow of the Colossus'un Yaratıcısı Yeni Bir Oyunun Sinyalini Verdi

Ueda dördüncü oyuna hazırlanıyor

Ico, Shadow of the Colossus ve The Last Guardian oyunlarının yaratıcısı efsane isim Fumito Ueda yeni yıla bizi oldukça heyecanlandıran bir sürprizle girdi desek yeridir. Ueda, The Last Guardian henüz geliştirilirken Sony'den ayrılmış ve kendi stüdyosu genDESIGN'ı kurmuştu. Stüdyonun resmi web sayfası yeni yılı kutlamak üzere güncellendi ve sayfanın en altına kadar inenler son derece merak uyandırıcı bir görselle karşılaştılar. Hatta siz de hemen girip bakabilirsiniz sayfaya.

Sayfada bir ışık huzmesi ve etrafta uçuşan kuşlar görüyoruz. Sayfanın aşağısına indiğimizde ise ışığın odak noktasında bir kız ve tam karşısında da devasa bir canavar, daha doğrusu canavarın pençesi görünüyor.

Bu ufacık detaylar bile bize yeni Ueda oyunu diye haykırıyor aslında. Bir kere Ueda oyunların başrollerinde her zaman böyle masum görünümlü, çocuğumsu karakterler olmuştur. Zaten benzer bir figür genDESIGN logosunda da bulunuyor. Çok büyük ihtimalle yeni oyunun baş kahramanı olacak bu karakterin karşısında gördüğümüz dev pençe de yine bir Ueda klasiği. Gerek The Last Guardian, gerekse Shadow of the Colossus'un nasıl devasa canavarlar içerdiğini hepimiz biliyoruz. Ayrıca yine bu resimde ışık ve karanlığın kullanım tarzı da Ueda'nın tarzını yansıtıyor.

Resimde toplam dört tane kuş olması da dördüncü oyunu işaret ediyor olabilir tabi ki.

Tek bir resimden bu kadar tahlil yapılması biraz tuhafınıza gitmiş olabilir ama bilmem aranızda Ueda gibi yaratıcı bir ismin öyle rasgele biçimde, anlamsızca bu resmi seçeceğini düşünen var mıdır? Bence yoktur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum