Shadow of Tomb Raider’da Alternatif Bitiş Sahnesi Keşfedildi

Sonraki oyun için bir spoiler olabilir mi? 

Geçtiğimiz hafta bazı Tomb Raider hayranları aslında görmemeleri gereken bir final sahnesi keşfettiler Shadow of Tomb Raider'da. Görmemeleri gereken diyorum, çünkü yapımcılar ilk gün güncellemesi ile bu sahneyi değiştirmişler. Dolayısıyla, oyunda güncelleme yapan oyuncular bu final sahnesi yerine yeni bir sinematik izliyorlar.

Olay, güncelleme yapmadan oynayan bir oyuncunun son sahnede gördüklerini bir forumda paylaşması ile açığa çıktı. Başlangıçta forumun diğer üyeleri olaya temkinli yaklaşarak ekran görüntüsü talep ediyorlar, hatta bazıları ileri giderek ağır konuşuyor (Sebep?). Ama sonunda iddia sahibi Tombstone rumuzlu kullanıcı oyunu baştan oynayıp gördüğü final sahnesinin video kaydını alıyor ve bunu forum üyeleri ile paylaşıyor. Halen inanmak istemeyenler ise, Japonya'dan bir başka oyuncunun da aynı bilgileri paylaşması üzerine ikna oluyorlar.

Zaten bütün bunların ardından yapımcı da videonun doğruluğunu teyit etmiş durumda. Yaptıkları açıklama ise, çok da aydınlatıcı sayılmaz. Oyunun sonu için pek çok sinematik çalışması yaptıklarını, söz konusu videonun çıkartılmasına karar verilen sahne olduğu, bunun aslında oyunculara hiç ulaşmamasını planladıklarını ve bu nedenle ilk gün güncellemesi ile yapılan değişiklikler arasına bu videoyu da dahil ettiklerini belirtmişler. Ancak bu sahnenin sonraki oyun ile ilgili bir bağlantı içerip içermediği ile ilgili net bir ifadelerini göremiyoruz. Oyunun finaline ilişkin iki ayrı videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz (İlki videonun orjinal versiyonu):

Sinematik aslında o kadar da farklı şeyler sunmuyor. Fakat arada görülen bir detay üzerinden sonraki oyunda neler olabileceği ile ilgili bir öngörüde bulunmuş ilk paylaşımı yapan oyuncu. Videoyu izlediğinizde Lara Croft'a gönderilen bir mektup göreceksiniz. Mektubun gönderen kısmındaki isim ise; Jacqueline Natla -ki bu isim serinin 1996 yılında yayınlanan ilk oyununu oynayanlara aşina gelecektir. Bu mektuptan hareketle, bir sonraki oyunun kötü karakterinin Natla olup olamayacağı tartışmaya açılmış durumda. Şu aşamada bu konu hakkında yorum yapmak zor. Bir sonraki oyunun ne zaman yapılacağı bile belirsiz. Bekleyip görelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum