Shadow of War'a Büyük Güncelleme Geldi - Mikro Ödemelere Elveda

Mikro da neymiş

2017 Ekim ayında çıkan Middle-earth: Shadow of War başarılı bir oyun olsa ve Shadow of Mordor'un üzerine çıkmayı başarsa da mikro ödemeleri yüzünden eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Monolith, Nisan ayında yaptığı bir açıklamayla "önümüzdeki aylarda bolca ücretsiz içerik sunacak ve mikro ödemeleri tamamen kaldıracağız" demişti. Sonunda bu söz tutuldu ve Shadow of War'un mikro ödemeleri tarih oldu sevgili Oyungezerler.

Monolith'in yayınladığı yenmi güncelleme oyunun para sistemini tamamen değiştirdi ve oyunun çıkışından beri oyunun bir parçası olan mikro ödeme sisteminin de sonuna gelinmiş oldu. Artık oyun içi özel para birimini veya loot box satın almak için gerçek para harcamayacak, oyunun dijital pazar yerinden orc satın alamayacaksınız.

Yani bu son gelişmeden sonra özellikle de 2017 yılında patlayan loot box ve mikro ödeme tepkilerinin meyvelerini almaya devam ettiğimizi söylemek mümkün. İşi abartan büyük firmalar yavaş yavaş yaptıkları hatanın farkına varıp bu kadar agresif olmayan mikro ödeme yollarına dönüş yapacaklar gibi görünüyor.

> Middle-earth: Shadow of War İnceleme

Geçtiğimiz haftalarda Valve'dan sızan oyuncu sayıları da aslında mikro ödemelere verilen tepkinin oyun satışlarına nasıl yansıdığını gösteriyordu. Elbette burada sadece PC'den konuşuyoruz, konsollardaki oyuncu sayıları farklı olabilir ama Shadow of Mordor'un Steam'deki oyuncu sayısı 4.5 milyonken, Shadow of War'un yalnızca 950 bin oyuncusu olması önemli bir gösterge olsa gerek.

Yayınlanan bu büyük güncelleme mikro ödemelerin kaldırılmasına ek olarak Shadow Wars kısmını da güncelledi, takipçi level sınırları arttırıldı, yeni Efsanevi Orklar ve yeni Oyuncu Kostümleri eklendi.

Shadow of War, PC, PlayStation 4 ve Xbox One'da mevcut.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum