Shadow of War'un Tartışmalı Forthog DLC'si Ücretsiz Oldu

WB Games akıllıca bir hamleyle karşımızda

Kısaca özet geçecek olursam Monolith, Middle-Earth: Shadow of War'ın kansere yenik düşerek hayatını kaybeden baş yapımcısı Michael Forgey'iölümsüzleştirmek için Forgey'den esinlenilen Forthog Orcslayer isminde bir Orc yarattı ve 5$'dan satılacak bu DLC'den 31 Aralık 2019'a kadar elde edilecek gelirin %70'inin (her DLC'den 3.5$) Forgey'in ailesine bağışlanacağını açıkladı. Son derece güzel ve duyarlı bir davranış yani.

Ama Warner Bros'un DLC ile ilgili yayınladığı fragmanda dikkatli oyuncular bu para aktarımı olayının Amerika'nın bazı eyaletlerinde geçerli olmadığını fark ettiler, hatta Amerika dışından yapılacak alımlarda ne olacağı da kocaman bir soru işaretiydi. Warner Bros daha sonra "ne biz, ne de Monolith bu DLC'den kar elde edeceğiz" diye açıklama yapsa da ok yaydan çıkmıştı bir kere. Bu olayın tüm detaylarını önceki haberimizde okuyabilirsiniz. Zaten Warner Bros daha sonra da söz konusu mesajın yer aldığı Forthog fragmanlarını YouTube'dan sildi.

Monolith bugün konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı ve Forthog Orcslayer DLC'sinin herkese ücretsiz olarak sunulacağını ve DLC satışından gelir etmek yerine Warner Bros'un Forgey ailesine doğrudan bağışta bulunacağını açıkladı. Topluluk yöneticisi GypsyWB, WBGames'in resmi duyurular sayfasına yolladığı açıklamada DLC'nin tüm gelirini zaten aileye bağışlamaya karar verdiklerini ama bunun tanıtımını Amerika içindeki bağışları temel alarak yaptıkları için Amerika dışındaki bağışlarla ilgili soru işaretlerinin oluştuğunu, bunun üzerine atılan yanlış anlaşılmaya müsait bir tweetin işleri daha karmaşık hale getirdiğini, niyetlerinin başından beri dünyanın neresinde olursa olsun yapılacak tüm DLC satışlarının tüm gelirini Forgey ailesine bağışlamak olduğunu söyledi.

> Shadow of War'un Yeni Fragmanında Orkların Aklını Alıyoruz

"Aileyi maddi yönden desteklemek ve Michael Forgey'in anısını ölümsüzleştirmek için DLC satışlarını bağışlamaya çalışmanın amacımıza ulaşmanın en iyi yolu olmadığını anlamış bulunuyoruz. Yaratmış olduğumuz kafa karışıklığından ötürü hem oyunculardan, hem de Forgey ailesinden özür dileriz" diyen GypsyWB, DLC'yi satın almış olan oyunculara da paralarının tümden iade edileceğini söylemiş.

Böylece her ne kadar aileye yapılacak olan yardımın miktarı açıklanmamış olsa (ki bu da doğru bir davranış) Warner Bros'un bu konuda akıllıca bir adım atmış olduğunu söyleyebiliriz. DLC'nin yayınlanan yeni fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum