Shenmue 3'ün Yönetmeni Shenmue 4 Fikrinden Umutlu

Çıkmadık candan...

Shenmue serisi üzerinden uzun yıllar geçtikten sonra Kickstarter'ın da büyük katkısıyla üçüncü oyuna kavuşmuştu. Kickstarter kampanyası 6.3 milyon dolar toplayarak o dönem için önemli bir rekor kırmıştı, ancak oyunun kutulu satışları beklentinin altında kalmıştı. Tabii dijital satışlar ve Kickstarter bağışçılarına gönderilenler serinin geleceğini garanti altına alacak bir gelir getirmiş olmalı.

Oyunun yönetmeni Yu Suzuki (ki kendisi ilk iki oyunu da yönetmiştir) serinin devam edeceğine inandığını, ama yeni oyunun daha bir 'ana akıma yakın' olması gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Shenmue 3'ün satışlarının düşüklüğünü 'niş' bir oyun olmasına bağladıkları belli.

Suzuki, Shenmue 3'ün serinin hayranlarını hedeflediğini, dördüncü oyunun ise hedef kitlesini genişletmesi gerektiğini söylüyor. "Eğer Shenmue 4'ü yapma imkanım olursa -ki sanıyorum olacak - daha sıradan oyuncuları nasıl tatmin edeceğimizi biliyorum, yani herkesin tatmin olacağı bir oyun yapmak istiyorum" diyor.

Suzuki yeni oyunda görev işaretçileri, hızlı seyahat ve zaman geçirme seçenekleri ve daha gelişmiş arayüz gibi özelliklerin bulunması gerektiğini düşünüyor.

Ünlü yönetmen oyunun nasıl olması gerektiğini de kafasında kurduğuna göre Shenmue 4'ü er ya da geç göreceğimiz belli, ana akıma daha yakın bir oyun olunca acaba hazırdaki Shenmue hayranları bundan hoşlanacak mı, o kısmı belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum