İddiaya Göre Yeni Silent Hill'i Siren Ekibi Geliştiriyor

Yine, yeni, yeniden Silent Hill

Aylardır yeni bir (hatta iki) Silent Hill oyunu geliştirilmekte olduğuna ilişkin iddialar dolanıp duruyor malumunuz. Hatta bununla ilgili Konami tarafından bir yalanlama bile gelmişti. Ancak iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

ResetEra’dan Dusk Golem (Twitter’da AestheticGamer olarak biliyoruz) tarafından ortaya atılan iddiaya göre (ki kendisi doğru çıkan Resident Evil iddialarıyla da ünlü) yeni oyun için Sony ile Konami’nin bir ortaklığa gittiği kesinmiş ve oyunun geliştirilme süreci de Gravity Rush ve Siren oyunlarını geliştiren ekibe verilmiş. Geliştirici ekipte orijinal Silent Hill’in yönetmeni Keiichiro Toyoma, Silent Hill müziklerini yapan Akira Yamoka ve Silent Hill 2 ve 3’ün sanat yönetmeni Masahiro Ito gibi isimler yer aldığını da eklemiş iddialarına.

Toyoma’nın daha öncesinde de yeni bir Silent Hill oyunu yapmak istediği, ancak Sony’nin büyük bir bütçe vermeye pek gönüllü olmadığı, sonrasında Konami’nin iki yeni Silent Hill oyunu yapmak için geliştirici avına çıktığı haberinin gelmesiyle birlikte Sony’nin Konami ile bir işbirliğine gittiği, böylece Toyoma’ya bir bütçe sağlandığı söyleniyor. Bu anlaşmaya göre Sony ile Konami masraflara ve oyundan elde edilecek kara ortak olmuşlar.

İddiaya göre bu yeni Silent Hill oyunu ile ilgili duyuru 2020’nin son aylarında yapılacak. Konami bu sefer de yalanlayacak mı yoksa beklenen duyuru sonunda gelecek mi bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum