Şirketin Kurucularından Marcin Iwinski ‘CDPR, Oyun Fabrikası Değil’ Diyor

Tutan bir oyun serisinin suyunu çıkarmak CDPR tarzı değilmiş...

The Witcher serisi oyun dünyasında ayrı bir yer edindi kendisine. Özellikle 3. oyun pek çok oyuncu tarafından tüm zamanların en iyi oyunları sıralamasında zirveye aday olarak değerlendirilecek kadar başarılı bir yapım oldu. Kitaplarıyla ve oyunlarıyla o kadar zengin bir dünyası var ki, bu evrende anlatılabilecek onlarca hikaye bulunduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla, son oyunun ardından 4. bir oyun beklentisine de girmişti takipçileri -ki bunun için sağlam bir altyapı ve yeterli malzeme mevcuttu. Ama CD Projekt Red bu işe pek sıcak bakmamış. Şirketin kurucularından Marcin Iwinski, “Bir oyun fabrikası değiliz. Oyunları bir sanat olarak değerlendiriyoruz” diyor.


Iwinski, E3’te yaptığı konuşmada “Çıkardığımız her bir oyunla çıtayı daha yukarı koymayı hedefliyoruz. İstediğimiz şey Witcher 3,5 gibi bir şey yapmak değik -ki bu çok kolaydı bizim için. Aynı oyun motorunu kullanmak, aynı hikayeleri anlatmak, hazır teknolojiden yararlanmak. Ve kısa yoldan para kazanmak. Bizim istediğimiz şey bu değil” ifadelerini kullanmış.

CD Projekt bünyesinde Witcher 3 sonrasında farklı projelerde çalışmak üzere iki ana geliştirme ekibi planlanmış, bu sayede daha kısa sürede büyük yapımlar geliştirmek amaçlanmış. Fakat sonuçta işler o şekilde ilerlememiş ve Witcher 3 ekibinin tamamı Cyberpunk 2077 geliştirme sürecine dahil olmuşlar.

Cyberpunk 2077 beklentiyi karşılayabilecek mi? Bundan sonraki projeleri ne olur, nasıl yapımlarla karşımıza çıkarlar? Günün birinde Witcher evrenine dönüp yeni bir oyun yapmaya niyetlenirler mi? Kafamda deli sorular...

 

YORUMLAR
mserhatsari
19 Haziran 2019 12:50

Witcher evreniyle pazarlanan moba yaptılar, kart oyunu yaptılar, iki tane adventure oyunu yaptılar. Yaklaşımları anlaşılır da, söyledikleri yoldan olmasa da sevilen başlığı sağmaya çalıştıkları bir gerçek. Henüz FPS görmedik şükredebiliriz.

E-VrL
mserhatsari
19 Haziran 2019 15:06

Gwent ile Thronebreaker var benim bildiğim, ama diğerlerini bilmiyorum, onlar hangileriydi?

E-VrL
E-VrL
19 Haziran 2019 23:34

Adventure'ı oynamıştım, hatırladım sonradan, ama Battle Arena'yı oynamamıştım. İki adventure deyince başka bir adventure oyunu daha var diye düşündüm. Teşekkürler.

mserhatsari
E-VrL
19 Haziran 2019 15:13

Witcher 3'ün çıkış yaptığı süreçte, mobile Witcher Battle Arena isminde bir moba çıkarmışlardı. Diğer "The Witcher Adventure Game" de masa oyununun dijital adaptasyonu niteliğinde, şu an satışta.


Zarathur
19 Haziran 2019 10:41

Helal olsun bu adamlara. Keşke bütün firmalar aynı düşünceyi paylaşsa. Özellikle de Ubisoft.

MSelm
Zarathur
19 Haziran 2019 12:38

6 senede bir oyun oynarız o zaman.

ilke_kurtlutepe
MSelm
20 Haziran 2019 01:27

boş oyun oynayacağıma 6 yılda bir oyun oynamayı tercih ederim.


Srinelli
19 Haziran 2019 09:02

ben shadow of war a kotu, shadow of mordor 1.5 diyince kizmisti bazi arkadaslar. ayni teknolojiye 2-3 sey katip satmak cok basit. bazen bilerek sanki bir sey yapiyoruz sansinlar diye oturup cay kahve icip bekledikleri icin bu oyunlarin aralarinda 2-3 sene oldugunu bile dusunuyorum sakayla karisik :D

sSnake
18 Haziran 2019 23:30

Zaten böyle bir stüdyonun kalite standardı anlayışıyla sürekli tutan projelerini görmektense farklı yapımların ellerinden çıkmasını görmek daha çok heyecan verici. Eminim bir çok kişi aklından geçiriyordur, falanca oyun CDPR elinden çıksa nasıl olurdu diye.

masterlee_1970
18 Haziran 2019 22:02

Bravo..Kesinlikle katılıyorum. Witcher serisinin Assasins Creed Serisine benzemesi çok üzerdi beni. Herşey tadında kalması en güzeli..

waltran
18 Haziran 2019 20:57

oyun geliştirici lobisi bu adamı vurdurur yakında :D

Mert
18 Haziran 2019 20:21

CD Projekt, Naughty Dog, Rockstar gibi firmalar sırf "adı var" diye yeni bir oyun yapmıyor. Neil Druckmann kendi dedi "Ellie'nin anlatılacak bir hikayesi olduğunu düşündüğümüz için The Last of Us 2 var" diye. Sam Houser'ın kendisi dedi "Red Dead Redemption 2'de anlatılacak bir hikaye vardı" diye. Adı var diye, nasıl olsa satar diye oyun yapmak yerine, gerçekten görmemiz gereken bir olay örgüsü olduğu vakit serinin devam oyunu yapsaydı firmalar o markalar çok daha güzel yerlerde olabilirdi.

Mico
18 Haziran 2019 19:53

victim to your god

Parolamı Unuttum