Skyrim ve NBA 2K17 Nintendo Switch’te Olmayabilir

Seviyor, sevmiyor

Dün tanıtılan ve kendine has tasarımıyla âdeta akıllarımızı başımızdan alanNintendo Switch’le ilgili yeni ve enteresan bilgiler gelmeye devam ediyor sevgili Oyungezerler. Müstakbel konsolumuzun tanıtım videosunda kendisinin yanı sıra oynayabileceğimiz oyunlardan bazılarını da görmüştük hatırlarsanız. Bunların arasında Skyrim: Special Edition ve NBA 2K17 de vardı. Bu da demek oluyordu ki Switch yeni nesle çıkan güncel ve üçüncü parti oyunları da çalıştırabilecek kadar güçlüydü.

Gel gelelim videonun gazıyla hızını alamayan Polygon editörleri soluğu hemen Bethesda ile 2K Sports’un yanında almış ve onlara bu iki oyunun sahiden de Switch’e çıkıp çıkmayacağını sormuş. Her iki firmanın verdiği cevap da birbirinin bir benzeri:

“Nintendo’yla birlikte çalışma fırsatı yakalamaktan ötürü mutluyuz. Her ne kadar şu anda herhangi bir oyunun konsola çıkışını resmi olarak onaylamasak da Nintendo’yla olan ortaklığımızı ve Switch’i desteklediğimizi ilan etmekten memnunuz.”

Açıklamaların birbirine denk olması Nintendo’nun her iki yapımcıya da sessizlik sözü verdirdiğinin bir kanıtı gibi. Öte yandan Ubisoft’un Just Dance 2017’yi Switch’e çıkaracağını resmen açıklaması ve herhangi bir suskunluktan kaçınması kafaları karıştırdı.

İnternetteki genel kanının ve komplo teorilerinin aksine ben bunu bir tür yalan olarak değil de akıllıca bir hamle olarak görüyorum. Sonuçta Mart 2017’ye daha aylar var ve kim bilir o zamana dek ne oyunlar çıkar, neler neler duyurulur. O gün gelip çattığında Skyrim ve NBA 2K17’yi “çıkış oyunu” olarak duyurmak komik kaçar.

Nintendo cephesiyse bu yıl içerisinde yeni konsollarının sistem özellikleriyle ve çıkacak oyunlarla ilgili hiçbir açıklama yapmayacağını açıkladı. Bölge kilidi de dâhil… Bununla birlikte konsolun çıkışından 90 gün önce, yani Ocak 2017’den itibaren daha fazla bilgi paylaşmaya başlayacaklarını da belirttiler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum