SNES, Ray Tracing Desteği İle Nasıl Görünürdü?

Sorunun cevabı burada

Nvidia'nın RTX serisi ekran kartları pek çok oyuncunun sahip olmak istediği donanımlar arasında. Ray Tracing adı verilen yazılımı ile oyunlardaki gerçekliği bir üst seviyeye taşımayı başaran RTX ekran kartlarının fiyatları ise zaman zaman dudak uçuklatıyor. Fakat ikinci el bir Super NES kullanarak, Ray Tracing'i iliklerinize kadar(!) yaşayabileceksiniz.

Bildiğiniz üzere NES ve SNES sistemleri, ülkemizde "kaset" adını verdiğimiz oyunlar ile çalışıyor. Özellikle SNES oyunlarında karşımıza çıkan bazı donanım eklentileri, sistemin farklı şekillerde render alabilmesini sağlıyor. Örneğin orijinal Star Fox'ta da benzr bir sistem kullanılmıştı.

Ben Carter isimli bir geliştirici de Star Fox kasetlerinde kullanılan Super FX çipinden esinlenerek kendi Ray Tracing çipini yaratmış. SuperRT adını verdiği bu çip sayesinde SNES sistemi, üç boyutlu grafiklere Ray Tracing desteği sunabiliyor. Kulağa oldukça saçma geliyor olsa da ortaya çıkan sonuç şaşırtıcı.

Carter'ın açıklamalarına göre sistem 200x160 çözünürlükte 20FPS verebiliyor. Carter'ın projesinin tüm detaylarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum