Soluk Kesici Bir Star Wars Hayran Filmi: Darth Maul: Apprentice

Die rebel scum!

Star Wars Episode One: The Phantom Manace hiçbir zaman Yıldız Savaşları filmleri arasında favorim olmadı. Bununla birlikte bize kattığı güzel şeyler de yok değil. Mesela Liam Neeson’ın canlandırdığı Qui-Gon Jinn. Ve tabii ki kırmızı-siyah teni ve çift taraflı ışın kılıcıyla Darth Maul.

Her ne kadar filmde kendisini çok az görebilsek de Star Wars evreninin en unutulmaz karakterlerinin arasına adını yazdırmayı başardı Darth Maul. Dolayısıyla pek çok yan üründe de öyle veya böyle ortaya çıktı. Yine de o efsanevi kılıç dövüşlerini okumak ya da çizgi film olarak görmek yerine film olarak izlemenin cazibesi bir başka.

T7pro adlı “amatör” film yapımcıları da aynı şeyi düşünmüş olacak ki Darth Maul’a kılıç dövüşü yeteneklerini hakkıyla sergileyebileceği kısa bir film çekmeye karar vermişler. Darth Maul: Apprentice

Filmde bir grup Jedi savaşçısının Darth Maul’un eğitimine devam ettiği gezegeni keşfettiğine ve kırmızı-siyahlı Sith savaşçımızın gizliliğini ne pahasına olursa olsun korumak adına onlara bir güzel giriştiğine şahit oluyoruz. Kelimenin tam anlamıyla…

Çekimi tam 2 yıl süren film kılıç dövüşlerinin etkileyiciliğinin yanı sıra bana Darth Malak’ı anımsatan Jedi da dâhil diğer oyuncuların başarılı performansı ve özel efektleriyle de dikkat çekiyor. Buyurun, izleyelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum