Sonic The Hedgehog 2, Oyun Filmleri Açılış Rekorunu Kırdı

Bayrağın devri

İlk Sonic filmi vizyona girdiği zaman epey güzel bir açılış yapıp oyun filmlerinin makus talihini kırmaya çok yaklaşmıştı. Ancak film vizyonda tam anlamıyla potansiyeline ulaşamadan pandemi dönemi patlak vermiş ve Paramount adına büyük b ir hayal kırıklığı yaşanmıştı. Serinin devam filmi ise pandemi sonrası sinemaların yeniden ayağa kalkmasıyla birlikte ilkini geçmeyi başardı. Yaklaşık 71 milyon dolarlık bir açılış gişesi elde eden Sonic 2, bu anlamda oyun filmleri konusunda zirveye oturdu.

İlk Sonic filminin açılış gişesi 58 milyon dolar civarındaydı yani arada ciddi bir de artış var. Öte yandan Sonic 2 şu an vizyonda olan filmler arasında da büyük bir farkla zirveye yerleşmiş durumda. İkinci Morbius filmi bu hafta 10 milyon civarında bir gelir elde ederken üçüncü The Lost City bu hafta 9 milyonun biraz üstünde bir gişe yaptı. Sonic 2'nin henüz açılış hafta sonu gişesi de Morbius ve The Lost City'nin toplam gişesini geçmeyi başardı. 

Sonic 2 eğer yakaladığı bu başarılı ivmeyi sürdürürse en çok gişe yapan oyun filmi ünvanını da ele geçirebilir. Bu konuda rekor 440 milyon dolar civarında bir gişe geliri elde eden Warcraft filmine ait. Pokemon: Detective Pikachu ise 431 milyon dolar ile ikinci sırada yer alıyor. Hazır Sonic Sinematik Evreni de duyurulmuşken belki de oyun filmlerinde yeni ve bol gişeli bir dönem başlayabilir. Günün sonunda Sonic 2'nin ne kadar gişe yapacağı bu konuda belirleyici faktörlerden birisi olacaktır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum