Sonic'in Yaratıcılarından Yuki Naja, Square Enix'i Bıraktı

Balan Wonderworld'ün de yönetmeniydi

Sonic the Hedgehog'un yaratıcılarından biri olan Yuki Naja, hakkında şu için konuşmak istemediği sebeplerden dolayı Square Enix'ten ayrıldığını açıkladı. Naja aslında Nisan ayında ayrılmış ama bunun haberini şimdi Twitter'dan paylaşarak daha fazla kişinin haberdar olmasını istemiş.

"Şu an için konuşamasam da umarım zamanı geldiğinde bununla ilgili bir şeyler söyleyebilirim" diyen Naja, şu an için geleceğinin belirsiz olduğunu, 55 yaşında olduğu için emekli olmayı da düşündüğünü eklemiş.

Sonradan Sonic the Hedgehog oyununa dönüşen 1991 tarihli prototipin yaratıcısı olan Yuki Naja, uzun yıllar Sega'da çalıştı ve Phantasy Star, Puyo Pop Fever ve Sonic oyunları gibi çok sayıda isimde görev aldı. Sonic'in yaratıcı ekibinden Sega'da kalan son kişiyken 2006 yılında kendi stüdyosunu kurmak üzere firmadan ayrılmıştı.

Yuki Naja 2018 yılındaysa Square Enix'e katıldı ve Balan Wonderworld'ün yönetmenliğini yaptı. Büyük umutlarla geliştirilen bu 3D platform oyunu bolca olumsuz eleştiri aldı, şu an Steam'deki olumlu yorum oranı da %65 ile %70 arasında değişiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum