Sony, Bundan Sonra Kendi Oyunlarında PS5’e Ücretsiz Yükseltme Sunmayacak

Horizon Forbidden West için istisna var

Geçtiğimiz hafta Horizon Forbidden West, ön siparişe açılmış ve PS4 versiyonunun ücretsiz olarak PS5 versiyonuna yükseltilemediği, her iki versiyonu da oynamak isteyenlerin Deluxe Edition alması gerektiği görülmüştü. Halbuki daha öncesinde ücretsiz yükseltme imkânı sunulacağı belirtilmişti. Haliyle bu durum eleştiri konusu oldu.

Gelen tepkiler üzerine Sony, geri adım atmak durumunda kaldı. PlayStation Blog’da paylaşılan duyuru metninde Jim Ryan imzasıyla bir güncelleme paylaşılırken; geçtiğimiz yıl oyun severlere bir söz verildiği, bu söz doğrultusunda Horizon Forbidden West’in PS4 versiyonunu alanların ücretsiz olarak PS5 versiyonuna yükseltme imkânı olacağı açıklandı. (Gerçi PS Store Türkiye'de Horizon Forbidden West'in ön sipariş fiyatlarının halen aynı şekilde durduğu görülüyor, herhalde önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklamaya yer verilen bir güncelleme yapılacaktır)

Fakat bu durum istisna olacak; God of War ve Gran Turismo 7 gibi Sony bünyesindeki stüdyolar tarafından geliştirilen oyunlarda böyle bir imkân sunulmayacağı açık bir şekilde ifade edilmiş durumda; bu oyunları yeni nesil versiyonuna yükseltmek için 10$ ödemeniz gerekecek. Başlangıçta verilen bilgiler böyle değildi, ama artık Sony'nin yeni bir politika benimsediği anlaşılıyor.

Bu konudaki değerlendirmelerimi bir başka yazıya saklıyor, yorumu siz oyun severlere bırakıyorum.

YORUMLAR
Armorsuit
6 Eylül 2021 13:06

Bence biraz abartı oyunlar zaten çok pahalı belki bizim dışımızdaki ülkelerde sorun yoktur adam 50 para birimi verdim bana koymaz bir 50 para birimi daha verebilirim diyebilir. Bizde 600 para birimi verdim iç çamaşırım delindi 600 birim daha verirsem nerem delinir artık siz düşünün diyenler çıkabilir :D

 

creepylord
Armorsuit
8 Eylül 2021 11:32

İyi de, adamlar bununla ilgili daha önce alınmayacağını açıklamışlar. Üstelik bana koymaz demekle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Adamların alım gücünün yüksek olması onları keriz yerine koymamalı, koymaz da. Bunu dile getirmek en doğal hakları. Emin ol o 50 birime senin 600 birime verdiğin değer kadar değer veriyor insanlar.

creepylord
creepylord
15 Eylül 2021 12:05

:) İşte enflasyon o kadar içimize işlemiş ki, fiyatların yükselmesi gerektiğine inandırmışsın kendini hocam. Sadece oyun değil adamlarda hemen herşeyin fiyatı zaten 10 yıl öncesiyle aynı. İstikrar var. Neyse konu birimler yada pahalılık değil. Firmanın verdiği sözü tutmaması. Tüketiciyi aptal yerine koyması. "Bugün böyle söyledik, yarın şöyle söyler yolumuza bakarız." diye rahat rahat at koşturmaları. 50 liraya aldığım oyunu yeni nesilde ücretsiz vereceğini söyleyip ön sipariş ile aldıktan sonra bi 10 lira daha istemesi rahatsız etmez mi sizi?

Armorsuit
creepylord
13 Eylül 2021 09:03

Ortada bir gerçek var adamların 50 para birimi bizim ülkemizde 600 para birimi. Senin ülkende 600 para birimi ne kadar değerli ise adamların 600 para birimi seninkinden 8 9 kat değerli. Aynısı 50 para birimi içinde geçerli. Adamlar için bir dert değil oyunlara verilen 50 para birimi. 10 sene oncede AAA oyun adamlarda 50 para birimiydi şimdide öyle. Bizde öylemi ? o senin dediğin gibi olsa ohooo neyse :)

 


Parolamı Unuttum