Sony Çapraz Platform Olasılığına Sıcak Bakıyor

Sony ve Microsoft çapraz platform ihtimali mümkün mü?

Sony yavaş yavaş çapraz platformda oyuncuların buluşup, oynaması konusunda naz yapmayı kesiyor.

İlk adım Microsoft'tan gelmişti. Çarpraz platform desteğinin sadece Xbox live kullanan Xbox One ve Windows 10 kullanıcıları ile sınırlı kalmayacağını, diğer çevrimiçi çoklu oyuncu ağlarını da kapsayacağını bunun PCve başka konsollar için de olabileceğini belirtmişlerdi.

Gamespot'un konu ile ilgili sorusuna Sony biraz kaçamak yanıt verse de ipleri gevşetmiş görünüyor. "Yapımcılarla ve yayıncılarla çapraz platform kullanımı konusunda görüşme yapmaktan mutluluk duyarız," demesi, açık ve net şekilde Microsoft ya da "konsol" kelimesi kullanılmasa da insan başka ne olabilir ki demekten kendini alamıyor.

Birbirine rakip iki şirketin hemen antlaşmaya varıp, el sıkışmalarını beklemek hayalperestlik olur ama çok yakın tarihlerde böylesine benzer sözler edilmesi bana kalırsa iyiye işaret gibi duruyor. Özellikle FPS oyunlarını PC'ye çapraz platformlamak ne derece mantıklı olur bilmiyorum ama konsollar arası böyle bir bağ oyuncu topluluğunun zenginleşmesine neden olacaktır. Bütün platformların kardeş olduğu bir dünyaya çok az kaldı!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum