Sony, DualShock 4'e Eklentiyle İki Yeni Tuş Ekliyor

Yeni konsola hazırlık mı?

Sony, PS4 kontrolcüsü DualShock 4 için ‘Back Button’ (Arka Tuş) eklentisini duyurdu. Bu ek parça ile kontrolcünün arka kısmına programlanabilir tuşlar eklenmiş oluyor. Eklentinin bir de tanıtım videosu paylaşıldı:

Parça, kontrolcünün kulaklık girişine bağlanıyor. Dolayısıyla parçada bir de kulaklık girişi bulunuyor. Bu eklenti ile 2 yeni tuşumuz daha oluyor. Ortadaki panelden bu tuşlara işlev atanabiliyor.

Parçanın özelleştirilebilirlik konusunda esnek olduğu söylenmekte. Şöyle ki, üç farklı konfigürasyon oluşturup kaydedebiliyor ve bunlar arasında hızlıca geçiş yapabiliyoruz. Bu ne gibi bir avantaj sağlar diye soracak olursanız, bazı oyunlarda zaman zaman şu tuşları da şöyle tanımlasalarmış keşke dediğimiz bölümlere denk gelebiliyoruz. İşte o bölümlerde menülere dalmadan hızlıca değişiklik yapabilmek işlevsel olabilir.

Yaklaşık 1 yıllık bir süre var PS5 ile buluşmamıza. Acaba yeni DualShock böyle bir tuş takımı ile mi sunulacak gibi bir düşünce geliyor akıllara. Yeni konsol çıkmadan yeni kontrolcü yapısına alışmamız veya eldeki kontrolcülerin yeni konsol ile daha uyumlu olması için böyle bir şey yapılmış olabilir mi, ne dersiniz?

‘Back Button’ eklentisi 14 Şubat 2020’de satışa sunulacak. 30 $/30 € gibi bir etiketi var. Çok gerekli midir, alınır mı, alınmaz mı, takdir sizlerin sevgili Oyungezerler.

YORUMLAR
cavegamer3530
19 Aralık 2019 09:59

İyi dropshot yapılır bununla

ugur_sezgun
18 Aralık 2019 18:22

Açıkcası gerekli bir donanım değil, bence yeni nesilde 2 ek tuşun Ds5'te olma ihtimali çok yüksek ve ds4'lerin uyumluluğunu artırmak için sunulan bir opsiyon olabilir (umarım böyle olur) Aksi halde kulllanıcıların ilgi göstereceğini pek sanmıyorum

Parolamı Unuttum