Sony, GDC 2020'ye Katılmaktan Da Vazgeçti

Sebebini tahmin ediyorsunuzdur

Sony bu yılın önemli etkinliklerinden bir bir çekiliyor. Önce geçen sene olduğu gibi bu sene de E3'e katılmayacaklarını açıklamışlardı. Daha sonraysa Corona virüsü belasıyla tanıştık ve dünyanın en ünlü organizasyonları bu salgından etkilenmeye başladı. Sony önce Mobile World Congress'e katılmayacağını açıkladı, sonrasında diğer büyük firmaların da çekilmelerinin ardından dünyanın en ünlü fuarlarından biri olan MWC 2020 iptal edildi. Dün Sony bir açıklama daha yaptı ve bu sene PAX East'e de katılmayacağını açıkladı. Sony, PAX East fuarında The Last of Us 2 demosunu oynatacaktı.

Bugünse firmadan yeni bir açıklama geldi ve yine son derece önemli bir organizasyon olan GDC 2020'ye (Oyun Geliştiricileri Konferansı) katılmayacaklarını duyurdular. "COVID-19 (corona virüsü) ile ilgili kaygılardan dolayı Oyun Geliştiricileri Konferansına katılımımızı iptal etme kararını almış bulunuyoruz. Virüsle ilgili durum ve her gün değişen küresel seyahat kısıtlamaları sonucunda bunun en doğru seçenek olduğunu düşündük. Fuara katılmaktan vazgeçmek bizim için de hayal kırıklığı oldu ama küresel iş gücümüzün sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önemli. Önümüzdeki senelerde GDC'ye katılmaya devam edeceğiz" denmiş açıklamada.

Facebook Gaming / Oculus da yine dün GDC 2020'ye katılmayacaklarını açıklamış ve sebep olarak virüsü göstermişti. Facebook, GDC 2020'de Oculus'la ilgili yeni açıklamalar yapacaktı.

GDC, 16 - 20 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ve organizasyon ekibi gerekli tüm önlemlerin alındığını ve güvenli ve başarılı bir etkinlik geçirileceğini söylüyorlar. Ancak hatırlarsanız MWC organizatörleri de katılımcı iptallerine rağmen fuarın gerçekleşeceğini söylemişler, sonrasındaysa fuar tümden iptal edilmişti. Dolayısıyla GDC'ye katılmaktan vazgeçen büyük firmaların sayısı artarsa bu yılın önemli fuarları teker teker tehlike altına girecekler.

YORUMLAR
sSnake
21 Şubat 2020 16:10

Dünyayı karantina altına alacağımıza bütün ülkeler Çin'e kapılarını en baştan kapasaydı daha kolay olmaz mıydı.

Parolamı Unuttum