Sony Her Gün Hacker Saldırısına Uğruyor

Sony vs. Hackers

PlayStation 3 ile PS2’den sonra bir geri adım atan Sony, PlayStation 4 ile oyuncuların gönlünü yeniden çelmeyi başarmıştı. Fakat firmanın hala düzeltemediği bir şey varsa, o da PSN’de yaşanan sorunlar.

2011 yılındaki hack yüzünden Sony, internet hizmetini haftalarca hayata döndürememesiyle tarihe geçmişti. O kadar büyük olmasa da sorunları hala devam eden PSN'de yaşananlar için Sony’nin başkanı Shuhei Yoshida’dan açıklama geldi.

GDC sırasında kendisine PSN’in yaşadığı çöküşlerin en aza indirilmesi için bir planları olup olmadığı sorulması üzerine Yoshida, “Her zaman yapılan saldırılarla uğraşıyoruz. Hatta her gün bir saldırı oluyor. Gerçekten her gün. Bazı günler daha küçük, bazı günler daha büyük, bazı günlerse daha değişik yöntemlerle saldırı gerçekleşiyor. Sanki bir kedi fare oyunu gibi. Birlikte çalıştığımız bir şirket var ve sürekli onlarla birlikte saldırılar için çözüm üretiyoruz. Anlayacağınız sürekli bir savaş içerisindeyiz,” dedi.

Sony’nin işinin hiç kolay olmadığının farkındayız, ancak bu kadar sık saldırı sadece onların başına gelmiyor. Umarız ileride PSN hizmet kalitesini daha da ileriye taşır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum