Sony İlk Mali Yıl PS5 Satışlarının, PS4'ü Geride Bırakacağına İnanıyor

Hem de ciddi bir artışla

Sony'nin ilk yıl içerisinde PlayStation 5 satışlarına dair tahminleri oldukça iyimser. Sony Interactive Entertainment patronu Jim Ryan, Kore menşeili N Sports'a verdiği röportajda ilk yıl içindeki PlayStation 5 satışlarının, PlayStation 4'ün ilk yılını geride bırakmasını beklediklerini söyledi.

PlayStation 4 satışa çıktıktan sonra ilk mali yıl içerisinde 7 milyon birim satmıştı. Sony ise aynı zaman aralığında satılmak üzere yaklaşık 15 milyon konsol üretiyor, bu da Sony'nin satış beklentilerini ortaya koyan bir sayı. Mali yıl dediğimiz tarih 2021 Mart ayında sona erecek, yani bunlar yaklaşık altı aylık satış tahminleri.

Elbette bu hedeflerin tutturulup tutturulamadığını ancak mali yıl sonrasında yayınlanacak olan mali durum tablolarında göreceğiz ama PlayStation 5'in ön sipariş stoklarının tükendiğini düşünürsek Sony'nin beklentilerinin yüksek olmasını da normal karşılamak lazım.

Sony, PlayStation 4 için ön siparişleri açtığında yaklaşık 1 milyon konsol satılmıştı. PlayStation 5 için ön sipariş sayılarıysa henüz açıklanmadı, ama Sony'nin beklentilerini düşünürsek bu sayının üzerinde ön sipariş aldıkları garanti.

Ülkemizde ise PlayStation 5'in hangi fiyattan satılacağı bile henüz belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum