Sony, Insomniac Games’i Bünyesine Katıyor

Beklenen oldu diyebilir miyiz?

Geçtiğimiz yılın kendinden en çok söz ettiren oyunlarından birisi Marvel’s Spider-Man oldu. Süper kahraman oyunları arasında Batman’in yanında yerini aldı; başarılı uyarlamalar konusunda yeni bir örnek sundu bizlere. Nitekim bu satış rakamlarına da yansımış ve yanlızca PS4 için satışa sunulan oyun 13,2 milyon kopya satmış durumda. Bu tablo Sony’nin de hoşuna gitmiş olsa gerek ki oyunun yapımcısı Insomniac Games SIE WWS bünyesindeki stüdyolara katılıyor.


Insomniac Games’in kurucusu ve CEO’su Ted Price, SIE bünyesine katılmanın kendilerine sağladığı imkanlardan bahsetmiş; “Beraber çalışmaya başladığımız ilk günden itibaren PlayStation ile yakın bir ilişkimiz var. İşbirliğimiz potansiyelimizi yükseltiyor, Marvel’s Spider-Man de bunun bir kanıtı. SIE WWS ile ortaklığımız sayesinde ileriye doğru önemli bir adım atacağız. Hepsinden önemlisi, hayranlarımıza yeni deneyimler sunmak için heyecanlanıyoruz” diyor.

SIE Başkanı Shawn Layden da “Uzun yıllardır Insomniac ile kuvvetli bir işbirliğimiz vardı ve onları da Worldwide Studios ailesinin bir parçası olarak görmekten dolayı heyecanlıyız. Insomniac’ın SIE WWS bünyesine katılması, yalnızca PlayStation bünyesinde bulunabilecek birinci sınıf oyun deneyimi sunma taahhüdümüzü kuvvetlendirmiş oldu” şeklinde bir değerlendirmede bulunmuş.

PlayStation cephesi için önemli bir hamle olduğunu söylemek mümkün. Bakalım önümüzdeki dönemde Insomniac’tan ne gibi oyunlar göreceğiz. Merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
DanteXE
21 Ağustos 2019 08:06

13 milyon satmış oyun, Xbox'a da çıkartsınlar gecikmeli olarakta olsa 25 milyon olsa. Mis gibi para kazansalar. aaah ah.

Parolamı Unuttum