Sony Stüdyoları'nın Patronuna Göre PlayStation 5 Kesin Gelecek, Ama Ne Zaman Belirsiz

PlayStation 5 gelecek ve konsollar da devam edecek, ama...

 Almanya'dan Golem.de kısa bir süre önce Sony Stüdyoları'nın Uluslararası Başkanı Shawn Layden ile bir röportaj yaptı ve konsol oyunculuğunun geleceği hakkında önemli bilgiler edindi. 

Özellikle PS4 Pro'nun gelişi ve bu serüvene Xbox One S ve Xbox One X'in de katılmasıyla konsol oyuncuları endişelenmeye başlamıştı. Zira iki konsol üreticisi de aynı konsolun daha güçlü versiyonlarını çıkarma kararı aldılar. Konsolun ana özelliklerinden biri olan zamana karşı direnme ve eşit donanımsal şartlar bir nevi pencereden dışarı atılmış oldu. Konsolların geleceği hakkında soru işaretleri de oluşturdu tabii bu adımlar. Üstelik Sony'nin uzun zamandır bir el konsolu üzerinde çalıştığı ve PlayStation 5 yerine bu el konsoluna odaklanacağı düşünülüyordu. 

Bununla birlikte Layden'a göre konsolların geleceğinde endişe edilecek bir durum yok. Hatta kendisi PlayStation 4 Pro'nun asla ve asla kendisine özel oyunları olmayacağını söyledi. PS4 Pro'da olan her oyun PlayStation 4'te de oynanabilecek yani. Sony'nin oyunlarıyla öne çıktığını da düşünürsek hem isabetli bir karar, hem de Sony'ye güvenip PS4 alan oyuncuları da mağdur etmiyorlar böylece. Gerçi en baştan bu kadar güçsüz konsollar çıkarmaları biraz üzücüydü ancak bu bambaşka bir konu tabii.

e32017ilkdefa

PS4 Pro ile birlikte kendi konsol tarihlerinde ilk defa bir konsol jenerasyonuna hatrı sayılır bir geliştirme yaptıklarını söyleyen Layden, bunu 4K için yaptıklarını da dile getirdi. Pro'nun HMD ve 4K dışında bir farkı olmadığını da sözlerine ekleyen başkan, asıl değişikliklerin PlayStation 5 ile geleceğini de belirtti. Bununla birlikte bu konsolun ne zaman geleceği ile ilgili en ufak bir bilgi bile olmadığını söyleyelim, en azından Sony'nin başkanı PlayStation 5'in bir gün çıkacağını onayladı. Gerçi daha önce de Mark Cerny konsol jenerasyonlarının devam edeceğine dair inançlı olduğunu söylemişti.

Röportajdaki bir diğer kritik nokta da Layden'ın oyun pazarının ne kadar değiştiğine parmak basmasıydı. Artık oyun yayımlamanın çok daha kolay olduğunu söyleyen Layden, "Gerçekten yüksek kaliteli oyunları artık ne zaman istesek yayabiliyoruz. Horizon Zero Dawn şubat ayında çıktı ve çok başarılı oldu. Batman Arkham Knight birkaç sene önce, E3'ün hemen ardından çıktı ve oyuna ilgi muazzamdı." dedi. Bu konuda da haklı aslında. Böylece artık oyunlar üst üste yığılmıyor ve sene boyunca güzel oyunlara ulaşabiliyoruz. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum