Sony, Playstation Oyunlarını Film ve Dizilere Uyarlamaya Hazırlanıyor

Yeni durak oyunlar, God of War dizisi gelir mi dersiniz?

Sony, uzun yıllardır Playstation ile hayatımızda ciddi bir yer edindi. Playstation'a çıkan özel oyun karakterler, ailemizin parçaları gibi oldular. Kratos, Crash, Nathan Drake, Joel ve Ellie çoğu oyuncu için çok özel anlamlara sahip karakterlerden sadece bazıları. Görünüşe göre Sony, bu karakterleri daha fazla kullanmak istiyor, bu oyun karakterlerine dayalı bir dizi ve film evreni oluşturmak isteniyor. 

Sony Interactive Entertainment başkanı Shawn Layden yaptığı açıklamalarda yirmi beş yıllık oyun geliştirme deneyimlerini medyanın başka taraflarında da başarıyla kullanabileceklerinden bahsetmiş:


"Elimizde 25 yıllık bir oyun geliştirme deneyimi var ve bu yirmi beş yıl içerisinde harika oyunlar, harika markalar ve harika hikayeler ortaya çıkardık. Şimdi hissediyoruz ki diğer medya türlerine bakmak için oldukça iyi bir fırsata sahibiz. Bu bir yayın servisi olabilir, film olabilir veya televizyon dizisi olarak karşımıza bilir. Yarattığımız dünyaları başka mecralarda hayata geçirmek istiyoruz. Marvel'ın çizgi roman dünyasını sinemaya taşıyarak dünyayı ele geçirmesine bakıyoruz, bu film dünyası için en büyük adımlardan birisiydi. Onların ayak izlerini takip ediyoruz dersek bu çok başarılı bir amaç olmaz ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki onlardan bu konuda ilham almış durumdayız." diyen Layden, Sony'nin yeni uyarlamalarında Marvel Sinematik Evreni'nin yol gösterici olacağını belirtti. Eğer bu konuda örnek alınacaksa bana göre başarı açısından en doğru örnek de MCU olacaktır, Sony bu konuda doğru yolda diyebiliriz. 

Layden ayrıca, stüdyolarının diğer oyun uyarlamalarından daha farklı şeyler yapmak istediğini belirtti. Sony'nin sahip olduğu karakterlerli barındıran yeni hikayeler yaratmak stüdyonun asıl amacı olacakmış. "Bir filmde, bir oyunu yeniden anlatmayı deneyemezsiniz." diyen Shawn Layden bu konuya da açıklık getirmiş. Sony'nin elinde oldukça güzel karakterler bulunuyor, her yaş kitlesine uygun içerikler çıkarabilirler. Örneğin Spyro the Dragon ile birlikte daha alt yaş kategorilerine hitap edecek işler yaparken, God of War'ın Kratos'u ile birlikte yetişkinlere yönelik bir projeyle karşımıza çıkabilirler, Sony'nin bu konudaki atılımlarını merakla bekliyoruz. 

Artık yayın servislerinin de çok popüler olmasıyla birlikte Sony'nin elindeki markaları dizi/film yapmak istemesi oldukça normal bir durum. Ortaya çıkan işler kaliteli ve aslına sadık olduğu sürece kimsenin bu duruma itiraz edeceğini de sanmıyorum. Stüdyonun yeni projelere ne zaman başlayacağı veya hangi platformlarda yayınlayacağı ise henüz belli değil. Siz hangi Sony karakterinin dizisini yada filmini izlemek isterdiniz? 

YORUMLAR
Ghost AssassiN
23 Mayıs 2019 01:03

Sony açısından umutluyum fakat evdeki hesap çarşıya uymazsa bu işi Netflix'e yaptırırlar diye tahmin ediyorum [şimdiden TLoU'nun yapıldığını görür gibiyim].Şayet başarırlarsa Marvel, DC ve Netflix'e ciddi bir rakibin doğması işten bile değil.

Ghost AssassiN
Ghost AssassiN
23 Mayıs 2019 01:06

Edit: Hesabın sürekli bağlı kalmasını nasıl sağlayabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca bir önceki yorumuma birkaç harften fazla ekleme [edit'leme] yapamıyorum, bilginize.


Kaan
21 Mayıs 2019 14:51

Mümkünse animasyon film yapmalarını tercih ederim. Assasins Creed ve Tomb Raider filmlerinden sonra, oyunlara live action film/dizi yapılması beni korkutuyor. Animasyon candır.

sSnake
21 Mayıs 2019 13:38

GoW güzel işlenirse kaliteli ve sık rastlanmayan bir seyir sevki sunabilir.

Decypher
sSnake
21 Mayıs 2019 14:07

Herkesin aklına ilk gelen GoW oluyor. Ortaya çok iyi bir iş çıkarma ihtimalleri var açıkçası.


Akcan
21 Mayıs 2019 13:29

God Of War ı çok iyi cgi destekli yapmanız lazım , o bütçeyi de sinema karşılar anca

Parolamı Unuttum