Sony: 'PS4 Hala İşimizin Önemli Bir Parçası'

Playstation'ın aktif kullanıcılarının yüzde 50'si!

Sony Interactive Entertainment (SIE), dün gerçekleşen mali toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. PlayStation 5'in performasını ve oyuncu kitlesini değerlendiren SIE, PlayStation 4'ü ise "hala işimizin önemli bir parçası" olarak nitelendirdi. Kendilerine katılmamak da mümkün değil...

Resmi verilere bakıldığında Sony'nin bu açıklamasını anlamak mümkün. Toplam PlayStation kullanıcılarının yüzde 50'si hala PlayStation 4 üzerinden oyun oynuyor. Neredeyse 100 milyona yakın aktif kullanıcının 49 milyonu, hala PlayStation 4 üzerinde oyun oynuyor.

Tabii bu durum PlayStation 5'in başarısına gölge düşürmüş değil. SIE'ın Platform İşletme Kanadı CEO'su Hideaki Nishino, PS5'in şu ana kadar çıkan en karlı konsol nesli olduğunu açıkladı. Öyle ki sadece 4 senedeki toplam satışlar, PS4'ün tüm yaşam döngüsündeki satışlara ulaşmış durumda.

SIE verilerine göre oyuncuların PS5 üzerindeki harcamaları da artış gösterdi. Örneğin PS5 kullanıcılarının oyunlara harcadığı para yüzde 12 oranında artmış. Yetmemiş, oyun içi içeriklere olan ilgi de yüzde 157 oranında artış göstermiş. Yeni servislere abonelik seviyesinde de yükseliş var.

YORUMLAR
Atlas Estrella
30 Mayıs 2024 13:31

Benim PS4 de hâlâ tavan arasında, tozlanmış bir hâlde duruyor. Heyt be, ne anılar biriktirdik o PS4'le! Ne oyunlar oynadık! Ama işte şimdi tavan arasında, boynu bükük duruyor öylece. Atsam atamıyorum, satsam satamıyorum.

Parolamı Unuttum