Üçüncü Parti PlayStation 4 Oyunlarının İkinci El Durumunu Yayıncıları mı Belirleyecek?

Yoksa PlayStation 4 de mi "herkes gibi"?

PlayStation 4 ile birlikte Sony'nin ikinci el oyun piyasasını %100 destekleyeceğini duyurmuştuk hatırlarsanız. Daha doğrusu Sony duyurdu, biz de sizlere ilettik. Ancak Kotaku'da çıkan bir haber, akıllarda bir "Acaba?" sorusu oluşturmadı değil.

Haberin kaynağı, Sony'nin CEO'su Jack Tretton'ın Game Trailers'a verdiği bir röportajda söyledikleri. "Eğer yayıncılar, kendi oyunlarını ikinci el pazarında görmek istemediklerini söylerlerse cevabınız ne olur?" sorusuna CEO, özetle şöyle bir cevap vermiş: "Biz, kendi oyunlarımızda böyle bir şeyin olmayacağını söyledik. Yani ikinci el oyun piyasasını destekleyeceğiz. Ancak kendi iş modelleriyle gelen yayıncılar olursa, onlara da hayır demeyiz. Onları, istediğimiz bir şeyi yapmaları konusunda zorlayamayız ne de olsa."

Bunun haricinde CEO Tretton, DRM konusunu da yine üçüncü parti yayıncılara bırakacaklarının altını çizmiş. Bunun üzerine Kotaku'nun Sony'ye bağlantıya geçtiğinde aldığı cevap da, CEO'nun dedikleriyle tamamen örtüşüyor: "Üçüncü parti yayıncılara, bu konuda atacakları adım hakkında herhangi bir baskı uygulayamayız."

Aslında düşünecek olursak, Sony burada en mantıklısını yapıyor gibi. Umarız Sony'nin üçüncü parti yayıncılar için kurduğu empati, firmaların atacakları olumlu adımlarla bize de yansır. Ya da şöyle diyeyim: Bizim için bu durum, aşağıdaki videoda gördüğümüz kadar kolay olsun!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum